Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Güneşköy, Mağusa İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi ve Engelsiz Yaşam Evi’ne devam eden down sendromlu gençler, Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla Meclis Genel Kurulu’na katıldı.
Genel Kurulda başkanlık görevini Engelsiz Yaşam Evi sakinlerinden Ömer Elmasoğluları üstlenirken, temsili olarak açılış tokmağı vuruldu, yoklama yapıldı ve nisap sağlandıktan sonra öğrenciler milletvekillerinin koltuklarına oturdu.
Down sendromlu gençler tarafından milletvekillerine çorap dağıtıldı.
Etkinlikte, Başbakan Ünal Üstel, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı da genel kurul salonunda hazır bulundu.
Kısa konuşmaların ardından Genel Kurul, kapanış tokmağının vurulmasıyla sona erdi. Program, topluca çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.
Genel Kurul süresince milletvekilleri, down sendromlu gençlerle sohbet etti.



GÜNDEM
01 Ağustos 2026SPOR
01 Ağustos 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22512 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14372 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13808 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7491 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3452 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.