Bağımsızlık Yolu’ndan yapılan açıklamaya göre, Bağımsızlık Yolu’nun garantiler konusunda ülkedeki yaklaşımlar dışında bir tutum aldığını vurgulayan Özkızan, garantiler meselesine hem Kıbrıslı Türklerin güvenliği hem de bağımsızlığı çerçevesinden bakılması gerektiğini ifade etti.
Özkızan, Kıbrıslı Türklerin güvenlik kaygılarının şu üç prensip üzerinden ele alınabileceğini savunarak, “Siyasal eşitlik talebinden bir adım dahi geri atmamak, Kıbrıslı Elen toplumundan samimi güven artırıcı adımlar talep etmek, İki toplum arasında emek siyaseti temelinde dayanışma zeminini güçlendirmek.” şeklinde sıraladı.
Özkızan, Kıbrıs sorunu nasıl çözülürse çözülsün, Kıbrıslı Türklere düşmanlık yapılmasına asla izin vermeyeceklerini, bunun için garantörlüğe ihtiyaç olmadığını savundu.
GÜNDEM
31 Temmuz 2026SPOR
31 Temmuz 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22511 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14372 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13808 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7489 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3452 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.