Mağusa’da süpermarketlerde yer alan kasaplarda yapılan denetimde 800 kilo etin uygun muhafaza koşullarında saklanmadığı ve paketleme kurallarına uymadığı tespit edildi. Söz konusu ürünlere el konularak imha edildi
Gazimağusa Belediyesi ve Gıda Mühendisleri Odası (GMO) arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen gıda güvenliği denetimleri çerçevesinde, bu kez süpermarketler ile bu marketlerde yer alan şarküteri ve kasap reyonları denetlendi.
Şubat ayından bu yana aralıksız süren denetimlerde daha önce fırınlar, kasaplar, seyyar lokma tezgahları, restoranlar ve hem kafe hem de restoran ruhsatına sahip işletmeler kontrol edilmişti.
DENETLENEN 8 MARKETE DE İHBAR VERİLDİ
Denetimler kapsamında 11 Nisan Cumartesi günü kent genelinde faaliyet gösteren 8 süpermarket ile bu marketlerde yer alan şarküteri ve kasap reyonları denetlendi.
Kontrollerde, söz konusu 8 süpermarketin tamamına sağlık karnesi, hijyen koşulları ve işletme izinleriyle ilgili eksiklikler nedeniyle ihbar verildi. Ayrıca belirtilen eksikliklerin giderilmesi için yasal süre tanındı.
800 KİLO ET İMHA EDİLDİ
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kasap reyonlarında yaklaşık 800 kilogram muhtelif et ürününün uygun muhafaza koşullarında saklanmadığı ve paketleme kurallarına uymadığı tespit edilerek imha edildi.
Belediye, mühürlenen ve diğer işletmelerin isimlerini paylaşmadı.



GÜNDEM
04 Ağustos 2026SPOR
04 Ağustos 2026
1
İskele Festivali çerçevesinde İskele Belediyesi ile Karadeniz Kültür Derneği iş birliğinde “Karadenizliler Gecesi” yapıldı
88463 kez okundu
2
“Mucizeler Mevsimi” bu akşam sahneleniyor
11452 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 8. El Makarnası Festivali’ne katıldı
9247 kez okundu
4
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7729 kez okundu
5
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4675 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.