Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), yerli üretime ve üretene sahip çıkmanın geleceğe sahip çıkmak olduğunu vurguladı.
Odadan, 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası dolayısıyla yayımlanan mesajda, üretime ve üretene sahip çıkmanın geleceğe sahip çıkmak anlamına geldiği belirtilerek, yerli üretimin sadece ekonomik bir faaliyet değil; istihdam, refah, dışa bağımlılığın azalması ve toplumsal varlığın güvencesi olduğu ifade edildi.
KTSO, pandemi döneminde yerli üretimin bir “can simidi” olduğunun görüldüğünü hatırlatarak, sanayicilerin yüksek enerji maliyetleri, haksız rekabet, finansmana erişim zorlukları ve istikrarlı politikaların eksikliği gibi sorunlarla mücadele ettiğini kaydetti.
Oda, halkı yerli ürünleri tercih etmeye çağırırken, yetkililere de üretimin önünü açacak somut adımlar atılması ve sanayiye nefes aldıracak politikaların hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
KTSO açıklamasında, “Ülkeye sahip çıkmanın yolu, üretime ve üretene sahip çıkmaktan geçer.” ifadelerine yer verildi.
GÜNDEM
03 Ağustos 2026SPOR
03 Ağustos 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22512 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14377 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13811 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7493 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3456 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.