Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, müziğin evrenselliğini anlatan ve müziğe gönül verip emek harcayan müzisyenlerin Dünya Müzik gününü kutladı; onlara verdikleri emek ve yaşattıkları güzellikler için teşekkür etti.
Tatar, 21 Haziran Dünya Müzik Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Cumhurbaşkanı Tatar, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Dünya Müzik Günü, Fransız Müzik ve Dans yönetmeni Maurice Fleuret tarafından tasarlanıp, Kültür Bakanı Jack Lang’in önerisiyle 1981 yılında Fransa’da başlatılmış olup, kısa sürede Avustralya, Belçika, İngiltere, Lüksemburg, Almanya, İsviçre, Kosta Rika, İsrail, Çin, Hindistan, Lübnan, Malezya, Fas, Pakistan, Filipinler, Romanya, Kolombiya ve birçok ülke tarafından benimsendi.
Dünya Müzik Günü önerisinin şu konuları geliştirmesi amaçlandı:
Amatör ve profesyonel müzisyenlerin sokak performanslarını cesaretlendirmek, ücretsiz konserler organize etmek, herkes için, her yerde müzik kavramını geliştirmektir.”
GÜNDEM
06 Ağustos 2026SPOR
06 Ağustos 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22514 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14384 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13812 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7496 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3459 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.