Merkezden yapılan yazılı açıklamada, “Diner, TESPAM’ın araştırma, eğitim ve politika geliştirme faaliyetlerini KKTC’de yerel paydaşlarla iş birliği içinde yürütecektir.” ifadelerine yer verildi.
TESPAM’ın Ankara merkezli olarak Türkiye’de enerji alanında akademik, ticari ve sivil faaliyetler gösterdiği belirtilen açıklamada, Londra, Viyana, New York, Bakü, Roma ve İstanbul gibi merkezlerde de temsilciliği olan bir düşünce kuruluşu olduğu kaydedildi.
Açıklamada, “İklim değişikliği ile mücadelenin, yeşil dönüşümün, zayıf sosyal kesimlerin ve kadınların bu süreçte korunması ve desteklenmesinin, bu bağlamda daha adil ve uygulanabilir yaklaşımlar geliştirebilmenin ve daha demokratik bir düzlemde uluslararası entegrasyonun öneminin idrakinde olan TESPAM, birçok farklı ülkedeki partnerleri ile birlikte çok yönlü çalışmalar yürütmektedir.” denildi.
Merkezin organize ettiği uluslar arası organizasyonlara değinilen açıklamada,merkezin akademik faaliyetlerinin yanı sıra, sivil toplumu desteklemek amacıyla yürüttüğü bazı sosyal sorumluluk projelerinin de bulunduğu kaydedildi.
GÜNDEM
02 Haziran 2026SPOR
02 Haziran 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22480 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14330 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13750 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7444 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3410 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.