Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Hayvancılık Dairesi Su Ürünleri Şubesi, önceki gün Gazimağusa dün de Lefkoşa bölgesinde balık satan restoranları denetledi.
Denetimlerde, işletmelerin hijyen koşulları, işletme izinleri ve satışta bulundurulan deniz ürünlerinin asgari avlanabilir boy limitleri denetlendi. Bu çerçevede tüketimi uygun olmadığı değerlendirilen yaklaşık 16 kg muhtelif balık, tutanak karşılığında imha edildi.
Lefkoşa’da bir su ürünleri depolama tesisinin, işletme izni başvurusunu yapmadığı tespit edildi. Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri tarafından işletmeye idari para cezası uygulandı.
Açıklamada, söz konusu işletmeye 21 Nisan’da yapılan denetimde eksikliklerini gidermesi amacıyla süre tanındığı belirtilirken, Hayvancılık Dairesi Su Ürünleri Şubesi görevlileri tarafından da eksikliklerin giderilmesi için son ihtar yapıldığı kaydedildi.
GÜNDEM
09 Mayıs 2026SPOR
09 Mayıs 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22471 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14316 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13732 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7434 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3395 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.