KKTC Cumhurbaşkanlığı için 19 Ekim’de yapılacak seçimlere yönelik çalışmalar sürerken, açıklanan seçmen listelerinde bazı anomaliler olduğu iddiaları da hız kazandı.
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili ve Lefkoşa İlçe Başkanı Devrim Barçın, sosyal medya hesabından, Şehit Yaşar Çakmak Sokak Numara 3 adresinden normalin çok üzerinde tam “21 seçmen” çıktığını ortaya koyan bir paylaşımda bulundu.
Yurt dışı doğumlu 21 kişinin aynı evde ikamet ediyor gösterilerek seçmen kütüğüne kaydettirildiğini aktaran Barçın, bununla ilgili yasal itirazlarını yapacaklarını ifade etti. Seçim güvenliğinde mahkemelere güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan Barçın, “Partimiz seçim güvenliği noktasında disiplinli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Halkın değişim iradesinin sandığa yansımasını engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir” ifadelerini kullandı.
Barçın açıklamasını, “Az kaldı! Değişim başlıyor” sözleriyle tamamladı.

GÜNDEM
01 Haziran 2026SPOR
01 Haziran 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22480 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14329 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13750 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7444 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3410 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.