İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Hürmüz Boğazı’nı yeni ABD toprağı olarak gösteren paylaşımına tepki gösterdi. Garibabadi, Trump’ın boğaza ilişkin yanılgısının yakında düzeltileceğini belirtti.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kazım Garibabadi, “Trump’ın Hürmüz Boğazı konusundaki yanılgısı yakında ya düzeltilecek ya da biz bu hayalperestin yanılgılarını düzelteceğiz” ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda Hürmüz Boğazı ve İran’ın yanı sıra Basra Körfezi ile Umman Denizi’nin bazı bölümlerini içeren bir harita yayımlamıştı.
Söz konusu haritanın üst kısmında “Yeni ABD toprakları” ifadesinin yer aldığı, Hürmüz Boğazı’nın ise bir daire içine alındığı görülmüştü. Garibabadi’nin bu açıklaması, Trump’ın paylaşımının ardından İran’dan gelen en sert tepkilerden biri olarak kayıtlara geçti.




