DOLAR 48,11170,05%
EURO 56,1016-0,13%
ALTIN 7.114,96-1,22
BITCOIN 3775473-1.04995%
İstanbul
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kriz Masası kazazedeler için çalışmalarını sürdürüyor
  • Sözcü Kıbrıs
  • Genel
  • Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kriz Masası kazazedeler için çalışmalarını sürdürüyor

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kriz Masası kazazedeler için çalışmalarını sürdürüyor

ABONE OL
31 Ağustos 2026 19:25
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kriz Masası kazazedeler için çalışmalarını sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliğinin, Girne açıklarında yolcu gemisinin alabora olmasının ardından kurduğu Kriz Masası kazazedelere ve yakınlarına yönelik kapsamlı bir destek programı başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Kriz Masası görevlileri, Girne açıklarında batan gemiden kurtarılan yaralıları hastanelerde ziyaret ederek kazazedelerin ve yakınlarının temel ihtiyaçlarını karşıladı.

Tedavileri tamamlanarak taburcu edilen vatandaşlar otellere yerleştirilirken, Türkiye’ye dönmek isteyenlerin uçak biletleri temin edildi.

Kayıp yolcuların yakınları yetkililer tarafından düzenli olarak bilgilendirilirken, kimlik kartlarını kaybedenler için Geçici Seyahat Belgesi düzenlenmeye başlandı. Bu sayede kazazedelerin resmi ve dönüş işlemlerinin hızı artırıldı.

Kazada hayatını kaybedenlerin cenazelerinin Türkiye’ye nakledilmesi sağlanırken, kazazedelere giysi, hijyen ürünleri ve temel insani ihtiyaçları içeren yardım paketleri dağıtıldı.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliğinin koordinasyonunda, Türkiye’nin ilgili kurumları da geminin alabora olmasının ardından kazazedeler için tüm imkanlarını seferber etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.