Arıklı, “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ve yerli kaynaklarımızla, ülke genelindeki karayolu altyapısını adım adım yeniliyor, yollarımızı daha güvenli ve konforlu hale getiriyoruz.” dedi.
Bakanlık’tan tarafından yapılan açıklamaya göre, Arıklı, Lefkoşa-Gazimağusa Anayolu’nun Hamitköy Çemberi’nden Değirmenlik Kavşağı’na kadar olan bölümünün çift yönlü olarak tamir edildiğini belirtti.
Güzergahın yaklaşık 4 bin 500 ton asfalt kullanılarak tamamlandığını söyleyen Arıklı, trafik güvenliği için yolda çizim yapıldığını kaydetti.
-“Cezaevi-Hala Sultan Camii yolu tamamlanmak üzere”
Merkezi Cezaevi-Hala Sultan Camii arasındaki 4,2 kilometrelik yolun 2,6 kilometrelik kısmının tamamlanarak trafiğe açıldığını da belirten Arıklı, bu kesimde 13 bin ton PMT ve 6 bin ton asfalt kullanıldığını ifade etti.
Arıklı, yolun kalan 1,6 kilometrelik sanayi girişi kesiminde ise çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
“KKTC’deki altyapı projelerinde bizlere her zaman destek olan Anavatan Türkiye’ye ve Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederim.” diyen Arıklı, “Onların teknik desteği ve tecrübesiyle yollarımız daha dayanıklı hale geliyor.” ifadelerini kullandı.
Arıklı’ya Karayolları Dairesi Müdürü Kazım Kafaoğlu da eşlik etti.
GÜNDEM
26 Haziran 2026SPOR
26 Haziran 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22492 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14348 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13772 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7465 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3430 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.