DOLAR 27,5847 0.09%
EURO 29,2358 0.14%
ALTIN 1.624,960,80
BITCOIN 771987-0,33%
İstanbul
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Baliden sonra şimdi de

ABONE OL
Eylül 19, 2016 10:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarı ve şehitliğin de bulunduğu Cumhuriyet Parkı, alkoliklerin ve çakmak gazı bağımlılarının mekânı oldu. Ulaşılması kolay olduğu için küçük yaştaki çocuk ve gençlerin sıklıkla kullandığı uyuşturucu özellikli baliden sonra, şimdi de çakmak gazı tehdidi ortaya çıktı. Gençler, güvenlik görevlisi bulunmayan Cumhuriyet Parkı’nın her bir köşesinde geceleri alkol tüketiyor, çakmak gazı soluyarak kendinden geçiyor.

Lefkoşa’nın en güzel parklarından bir tanesi olan Cumhuriyet Parkı, alkoliklerin ve çakmak gazı bağımlılarının mekanına dönüştü.

KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarı ve şehitliğin de bulunduğu park, alkolik gençlerin yanı sıra şimdi de çakmak gazı soluyarak kafa bulan gençlerin de mekanı oldu.

Ulaşılması kolay olduğu için küçük yaştaki çocuk ve gençlerin sıklıkla kullandığı uyuşturucu özellikli baliden sonra, şimdi de çakmak gazı tehdidi ortaya çıktı. Gençler, güvenlik görevlisi bulunmayan Cumhuriyet Parkı’nın her bir köşesinde geceleri alkol tüketiyor, çakmak gazı soluyarak kendinden geçiyor.

Cumhuriyet Parkı’nda bulunan anıt mezarlar üzerine bırakılan bira şişeleri hem tarihe, hem de çevreye karşı olan duyarsızlığın en büyük göstergesi. Çocukların oyun alanları, ağaç dipleri ve oturma banklarının etrafı boş alkol şişeleri ile kullanılmış çakmak gazı kutuları ile dolu.

Özellikle etrafta döküm saçım bırakılan çöpler arasında bulunan onlarca çakmak gazı kutusu dikkat çekiyor.

KIBRIS Gazetesi’ne konuşan Şeref Yorgancıoğlu, dün sabah saatlerinde parkta yürüyüş yapmaya çıktığını ve gördüğü manzara karşısında çok üzüldüğünü anlattı.

Parkın dört bir yanında çakmak gazı şişelerinin olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, “baliden sonra, çakmak gazı moda oldu. Artık gençler bali yerine bunu çekiyor” dedi.

Yorgancıoğlu, ayrıca bazı kişilerin içtikleri biraların şişelerini, park içerisinde bulunan anıt mezarların üzerine bıraktığını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.