Öztürkler’in skandallarıyla, Oğuz uğraşıyor…!

Öztürkler’in skandallarıyla, Oğuz uğraşıyor…!

ABONE OL
Eylül 9, 2023 06:47
Öztürkler’in skandallarıyla, Oğuz uğraşıyor…!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ziya Öztürkler, kurultay kaygısıyla İçişleri Bakanlığını yağma talan etti… Başbakan Ünal Üstel’in bunu fark edip, Ziya Öztürkler’i görevden almasıyla göreve yeni atanan Dursun Oğuz, şimdilerde bakanlıktaki usülsüzlükleri, kaçak ve yasadışı işlemleri temizlemekle ve örtbas edilen yasadışı olayları polise sevk etmekle uğraşıyor…

Rana Sarro’nun haberi
İçişleri Bakanlığı’na yeni atanan Bakan Dursun Oğuz, görevi devraldığı eski bakan milletvekili Ziya Öztürkler’in skandallarını temizlemekle uğraşıyor. Bakanlık görevine gelmesiyle, Ziya Öztürkler’in oy uğruna gizlice yaptığı kırsal kesim arsalarında usülsüz işlemler ile karşılaşan Dursun Oğuz hemen ardına İçişleri Bakanı’nın veri tabanına sızıp kaçaklara sahte oturma izni verilmesi skandalıyla karşılaştı.

ZIYA ÖZTÜRKLER BU SAHTEKARLIĞA GÖZ YUMDU…
İçişleri Bakanlığı’na veri tabanı sistemi kuran ve teknik destek için sisteme erişim yetkisi olan Analiz Sistem isimli şirkette çalışan İran uyruklu 2 kişi, 113 kişiye ikamet izni çıkardı.
İçişleri Bakanlığı’daki güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, bu olay Ziya Öztürkler ‘in bilgisine geldi fakat olayın üstüne gitmedi. Dursun Oğuz göreve gelir gelmez, bu skandala seyirci
kalamadı ve araştırılması için polise bildirdi.

SAHTEKARLIK SİSTEMİ KURMUŞLAR…
Mali polis, Muhaceret Dairesi’nin veri tabanına sızılarak toplamda 113 kişiye ikamet izni çıkarılması olayını araştırırken İçişleri Bakanlığı’na veri tabanı sistemi kuran ve teknik destek için sisteme erişim yetkisi olan Analiz Sistem isimli şirkete ulaştı. Analiz firması personeli olan her iki İranlı zanlının da dahil olduğu gruplarda “kolay ikamet izni alınır” diye reklamlar yayınladıklarının tespit edildiği de mahkemede beyan edildi.

KIRSAL KESİMLERDE USÜLSÜZLÜĞE VE YASADIŞILIĞA OĞUZ GÖZ YUMMADI
Öte yandan, Dursun Oğuz göreve geldiğinde, kırsal kesim arsalarıyla alakalı kendisine çok fazla ihbar geldi. Bunu araştıran Dursun Oğuz, bu konuda da bir skandal ile karşılaştı.
Ziya Öztürkler’in kırsal kesim arsalarında usulsüz işlemler yaptığını ortaya çıkaran Dursun Oğuz, hakkı olmayanlara sahte belgelerle verildi gibi gösterilen arsaların geçerliliği olmadığını kamuoyuna açıkladı. Fakat halen Ziya Öztürkler ile ilgili suduyurusunsada bulunmadı. Hukukçular, bu yasa dışılığın örtbas edilmesinin Dursun Oğuz’u da karalayacağı dolayısıyla görevini yapıp, Ziya Öztürkler hakkında Başsavcılığa şikayette bulunması gerektiğini belirtiyor. Evrensel Kıbrıs bunun takipçisi olacak. Dursun Oğuz’un konuyla ilgili açıklaması şöyleydi: “İçişleri Bakanlığı olarak, kamuoyuna yansıyan şekliyle bir kısım köylerimizde vatandaşlarımıza daha önceden verilen haksahipliği belgeleri konusunda açıklama yapmak zaruri olmuştur. İçişleri Bakanlığı kırsal kesim arsalarıyla ilgili açıklama yaptı İçişleri Bakanlığı, kırsal kesim arsaları hak sahipliği belgeleri hakkında kamuoyuna yansıyan haberlere yönelik şöyle bir açıklama yaptı: “İçişleri Bakanlığı olarak, kamuoyuna yansıyan şekliyle bir kısım köylerimizde vatandaşlarımıza daha önceden verilen haksahipliği belgeleri konusunda açıklama yapmak zaruri olmuştur. İçişleri Bakanlığı Konut Edindirme İdaremiz tarafından Kırsal Kesim Arsası rezervi olarak ayrılmış olan bölgelerde, Kırsal Kesim Arsası Haksahipliğinde öncelik, o köyde yaşayan ve/veya adı geçen köy kökeni olan
vatandaşlarımızındır.

Kendi yerleşim yeri olmamasına rağmen daha önceden haksahipliği müracaatı ve/veya belgesi almış olan kişilere yönelik bakanlığımızın yaptığı araştırma sonucunda, Kırsal Kesim arsası kaynağı olmayan bölgelerden haksahipliği dağıtıldığı tespit edilmiştir. Bu şartlarda kamuoyuna yansıyan söz konusu köylerimizde yaşamayan vatandaşlarımıza verilen haksahipliiği belgelerinin bir geçerliliği yoktur. Bu hususta gerekli adımlar atılmıştır. Mevcut durumda olan vatandaşlarımızın haksahiplikleri ancak İçişleri Bakanlığı Konut Edindirme İdaremiz tarafından kendi yerleşim
bölgelerinde Kırsal Kesim Arsaları açıldığı zaman değerlendirmeye alınacaktır.
İçişleri Bakanlığı olarak kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın kendi bölgelerinde en temel hak olan barınma ihtiyacına cevap vermek, kendi topraklarına kök salmalarını sağlamak amacıyla; kırsal kesim haksahipliği ve sosyal konut projelerimiz bölgesel ihtiyaç analizleri çerçevesinde değerlendirilecek ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kendi yerleşim bölgelerinden haksahipliliği verilecektir. Bu bağlamda yapılacak çalışmalar, ihtiyaç sahiplerine konut imkanı yaratacak şekilde, sosyal adalet ve fırsat eşitliği göz edilerek, yasal mevzuata uygun şekilde yürütülecektir.”

Rana Sarro’nun haberi…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.