Başbakan Tatar, KKTC’ye yatırım yapılması çağrısında bulundu

ABONE OL
Temmuz 28, 2019 09:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yatırım yapılmasını çağrısında bulundu. Tatar “Türk Malı rum malı olayını edebiyatınızdan silin ,burası KKTC’dir  arkasında devlet vardır, arkasında Türklük vardır, arkasında yüreğimiz vardır. KKTC tapuları devletin tapusudur , devletin tapusu sonuna kadar geçerlidir”diye konuştu.

Başbakan Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği’nin, Mersin Tüm  Emlakçılar Esnaf Odası işbirliğinde düzenlediği 3. Emlakçılık Eğitim Seminerine katıldı.   Girne – The Arkın Colony Otel’de  yer alan toplantıda konuşan Başbakan Ersin Tatar, emlak ve inşaat sektörünün, KKTC ekonomisi için önemine vurgu yaptı.

Hükümet olarak sektörün gelişerek ekonomiye daha büyük katkı yapması, sektörle ilgili yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi için yapılacak her türlü çalışmaya  ellerinden geldiğince katkı koyacaklarını ifade eden Tatar, KKTC’nin bir Türk vatanı olduğunu da belirtti.

Ülkenin Türkiye Cumhuriyetiyle işbirliği içinde daha ileriye taşınacağını dile getiren Tatar, son zamanlarda Doğu Akdenizde yaşanan gelimeler ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  yaptığı açıklamaların, KKTC’nin giderek güçlendiğini  gösterdiğini ifade etti.

KKTC’nin daha da güçlendirileceğini ve  KKTC ekonomisi geliştikçe, mallar mülkler ve her türlü yatırımın  değer bulacağını dile getiren Tatar, “mesajım, KKTC’ye yatırım yapındır. Türk Malı rum malı olayını edebiyatınızdan silin ,burası KKTC’dir  arkasında devlet vardır, arkasında Türklük vardır, arkasında yüreğimiz vardır. KKTC tapuları devletin tapusudur , devletin tapusu sonuna kadar geçerlidir”diye konuştu.

Başbakan 30 yıl önce de bugün de benzer açıklamalar yaptığını dile getirdi.  Tatar, “güveneceğiz, devletimiz yaşayacaktır, devletimize sahip çıkacağız arkamızda Türkiye Cumhuriyeti  vardır haklarımız vardır hukuğumuz vardır “diye konuştu.

(BRT)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.