Başsavcılık’tan Özgürgün’ün iddiaları hakkında açıklama

ABONE OL
Temmuz 21, 2019 08:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başsavcılık’tan UBP Milletvekili Özgürgün’ün iddiaları hakkında açıklama geldi. Başsavcılık, UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün Başsavcılığa yönelik iddialarının Anayasal bağımsız Başsavcılık müessesine zarar vermekten öteye gitmediğini belirtti.

Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün son günlerde gerek yazılı, gerekse görsel basında Başsavcılık veya Başsavcılık mensuplarından Başsavcı Yardımcısı Muavini Ahmet Varol hakkında “gerçeğe aykırı bir takım iddialarda bulunduğu” kaydedildi.

Özgürgün’ün, Varol’un bir menfaat temin ettiği ve bu amaçla hakkında işlem yaptığı izlenimini vermeye çalışarak Başsavcılığı zan altında bırakmaya çalıştığına işaret edilen açıklama, Başsavcı Yardımcısı Ahmet Varol’un eşininmüşavir kadrosundan Bakanlar Kurulu Genel sekreterliğine atandığına dikkat çekildi ve maddi bir menfaat sağlamadığının altı çizildi.

Hüseyin Özgürgün hakkında başlatılan tahkikatların 34’üncü hükümet ve eski Başsavcı zamanında yapılan işlemler olduğunu ve hakkındaki ilk iki dosyanın da yine 34’üncü hükümet zamanında Meclis’in bilgisine sunulduğuna işaret edilen açıklamada, “Hakkındaki ithamlar, özellikle üçüncü dosya hakkında banka hesaplarına giriş ve çıkış yapan para miktarları için makul izahatlar vererek konu izahatların incelenmesini sağlayabilirdi. Ancak böyle bir tercih yapmadığı için görevini yapan Başsavcılığı suçlamaya hakkı yoktur” denildi.

Hüseyin Özgürgün hakkında hazırlanan dava dosyaları ile ilgili geniş ayrıtıları paylaşan Başsavcılık  Özgürgün’ün yazılı ve görsel basında başsavcılık ve görevli savcılara ve özellikle  Ahmet Varol’a yüklediği isnatlarının gerçeklerle bağdaşır isnatlar olmadığını belirtti.

Açıklamada Hüseyin Özgürgün’ün, Başsavcılığın herhangi bir kişi veya özellikle siyasal kamu görevlisi hakkında herhangi bir tahkikat yapılmaksızın işlem başlatmasının  yasa tahtında mümkün olmadığını uzun yıllar Başbakan ve milletvekili olarak görev yapan bir kişi olarak bildiği veya bilmesi gerektiği inancı paylaşıldı.

Başsavcılık açıklamasında “Bu nedenle Sayın Hüseyin Özgürgün’ün KKTC Başsavcılığını gerçeklerle bağdaşmayan bir takım iddialarla yıpratmaya çalışması anlaşılabilir olmayıp Anayasal bağımsız KKTC Başsavcılığı müessesine zarar vermekten öteye gitmeyen bu tür davranışlar ve beyanlar yapmadan önce gerçekleri öğrenerek hareket etmesi gerektiğini belirtmek isteriz” denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.