Bilgin: Yavuz, Kıbrıs’ın doğusunda, Fatih ise batısında çalışmalarını sürdürecek

ABONE OL
Haziran 21, 2019 13:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin yenilenme çalışmaları tamamlanan Yavuz sondaj gemisi Kocaeli’nde tersaneden uğurlanıyor.

Yavuz sondaj gemisi, Temmuz ayının başında KKTC’nin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına verdiği ruhsat sahalarında ilk sondajına başlayacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Belde Port Limanı’ndan Akdeniz’e uğurlanacak Yavuz sondaj gemisinin kaptan köşkünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bilgin, Doğu Akdeniz’de Yavuz ve Fatih sondaj gemileriyle çalışmaların devam edeceğini belirterek, “Lokasyonun belirlenmesinin ardından Yavuz, temmuz ayının başında sondaja başlayacak. Yaklaşık bin metre su derinliği, üç bin metre sondajla beraber tamamlanacak olan çalışmaların ardından ikinci lokasyona hareket edeceğiz.” dedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü, Yavuz sondaj gemisinin jeoloji ve jeofizik çalışmalarının sonuçlarına göre sondaj yapacağı lokasyonun daha sonra belirleneceğini ve bu kapsamda Karpaz açıklarında bir lokasyonun değerlendirileceğini de söyledi.

Bilgin, Yavuz ve Fatih sondaj gemilerinin aynı konseptte olduğuna dikkati çekerek, “Yavuz, Kıbrıs’ın doğusunda, Fatih ise batısında çalışmalarını sürdürecek” diye konuştu.

Doğu Akdeniz’le ilgili uluslararası konularla ilgilenmeden Türkiye Cumhuriyeti’nin kendilerine verdiği görevi yerine getirdiklerinin altını çizen Bilgin, “Gerek Türkiye Cumhuriyeti’nin bize verdiği lisans alanlarında, gerek Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nden kurumuza devrolmuş lisans alanlarında çalışmalarımızı yerine getirme konusunda hiçbir tereddütümüz yok. Karşı tarafın ne yaptığıyla da çok fazla ilgilenmiyoruz. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Fatih gemisinde çalışanları tutuklama kararına ilişkin Bize ulaşmış herhangi bir bilgi yok. Hiçbir şeyden etkilenmeden bu görevi yerine getireceğiz” dedi.

(BRT/AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.