Kuzey Kıbrıs turizm sektörü 2026 yılına beklenen performansla başlayamadı. Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, sektörün karşı karşıya olduğu ekonomik risklere dikkat çekerek hükümete ve iş dünyasına “akılcı ve gerçekçi adımlar” çağrısı yaptı.
Çağıner yaptığı açıklamada, içinde bulunulan dönemin duygusallık veya hayalcilikle değil, akılcı planlamayla yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Turizm sektörünün tek başına değil, tüm paydaşların birlikte hareket etmesiyle bu zor sürecin aşılabileceğini belirtti.
2026 yılının turizm açısından iyi başlamadığını ifade eden Çağıner, yüksek girdi maliyetlerinin zaten sektör üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğunu söyledi. Buna ek olarak bölgedeki savaşın etkileri ve son akaryakıt zammının, turizm başta olmak üzere tüm sektörleri zor bir yılın beklediğini ortaya koyduğunu dile getirdi.
Ekonomik koşulların ağırlaştığı bu süreçte işletmelerin korunmasının hayati önem taşıdığını belirten Çağıner, aksi halde işsizliğin ciddi şekilde artabileceği uyarısında bulundu.
“İstihdamı korumak birinci görevimiz olmalıdır” diyen Çağıner, ekonomik çarkların durmadan dönmesinin ülke ekonomisi için kritik olduğunu ifade etti.
Turizm sektörünün ayakta kalabilmesi için akılcı ekonomik politikalar ve sektörleri koruyan önlemlerin hızla devreye sokulması gerektiğini vurgulayan Çağıner, zor bir dönemden geçildiğini ancak doğru adımlar atılması halinde bunun birlikte aşılabileceğini kaydetti.
GÜNDEM
05 Ağustos 2026SPOR
05 Ağustos 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22514 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14383 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13811 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7495 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3458 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.