DOLAR 28,9208 0.08%
EURO 31,4850 -0.1%
ALTIN 1.924,021,84
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Polis ve asayiş sorunları Meclis’in gündeminde

ABONE OL
Temmuz 11, 2019 08:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milletvekilleri, Meclis’teki konuşmalarında “güvenlik zafiyeti” ve polis teşkilatındaki yapılanma üzerine eleştirilerde bulundu. Eleştirileri yanıtlayan İçişleri Bakanı Baybars, polisteki problemin yapısal olduğunu, Girne ve Lefkoşa’daki kamera sistemlerinin de yıl içerisinde devreye gireceğini aktardı.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Türkiye ile yapılan görüşmelerde, suçların daha kolay açığa çıkmasını sağlayacak yeni donanımları güçlendirme noktasında adım attıklarını kaydetti ve sivil görev yapabilecek personelin aktarılması konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

“YÜZ TANIMA SİSTEMİ PROTOKOL AŞAMASINDA”

Baybars, ülkeye girişlerde yüz tanıma sistemi geliştirdiklerini ve ilgili firmayla protokol aşamasında olduklarını dile getirerek, polisin ihtiyacı olan donanımların uygulamaya konması için çalıştıklarını söyledi.

“KAMERALAR GİRNE VE LEFKOŞA’DAN BAŞLAYARAK YIL İÇİNDE DEVREYE GİRECEK”

Tüm dünyada kamera sistemlerinin suçların hem aydınlanması hem de önlenmesi konusunda faydalı olduğunu vurgulayan Baybars, Girne ve Lefkoşa’dan başlayarak bu ve benzeri sistemlerin yıl içinde devreye gireceğini kaydetti.

Baybars,  personel sayısını arttırmak için yapılan çalışmaları sıralayarak, gardiyanların emekliliği ve özlük haklarının iyileştirilmesiyle ilgili de detaylı çalışılması gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Polis Genel Müdürlüğü’nde yapılandırmanın gerekli olduğunu kaydeden Baybars, ancak suç verilerine bakıldığında asayiş ve güvenlik alanında 2018’deki 11 soygun, 322 uyuşturucu vakası gibi verileri paylaşarak Malta ve Güney Kıbrıs’la kıyaslayarak “Daha iyiyiz demeden güvenliği arttırmak için çalışmalıyız” dedi.

“CEZALAR SUÇUN İŞLENDİĞİ YERDE ÇEKİLMELİ”

 

Baybars, suç işleyen kişilerin suçu işledikleri yerde cezalarını çekmemelerini doğru bulmadığını, en azından cezaların 3’te 2’sinin suçun işlendiği yerde çekilmesine inandığını kaydetti.

 

Baybars, nakil ve sevk kararlarının da Türkiye’deki işlemlerin hızına bağlı olduğunu vurguladı.

 

ARIKLI

 

Yeniden söz alan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da nakiller ve sevkle ilgili yazışmaların hızlanması noktasında kendisinin de aynı şeyleri düşündüğünü ve hafif suçlarla ilgili kısmi afların da değerlendirilebileceğine inandığını kaydetti.

ZAROĞLU

İkinci kez kürsüye gelen YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu ise Bakan Baybars’ın konuşmasının kendi konuşmasına cevap olmadığını belirterek geçen hafta meydana gelen soygun ve süreçle ilgili yeniden eleştirilerde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.