Taşkent’ta patlama!

ABONE OL
Temmuz 28, 2019 05:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Taşkent’te gece yarısı saat 01.00 sularında kuvvetli bir patlama sesi duyuldu, ardından alevler yükseldi.

Lefkoşa ve Girne arasındaki Taşkent köyü yakınlarına düşen bir cisim sonrası patlama sesleri duyuldu. Güvenlik güçlerinin kimsenin yaklaşmasına müsaade etmediği bölgeden alevler yükseldi.

Görgü tanıkları düşen bir cisim gördüklerini, ardından birkaç patlama sesi duyduklarını ve alevlerin yükseldiğini anlatıyor.

Patlamayla birlikte Dikmen ve Esentepe’ye bazı parçaların düştüğü ögrenildi. Sesi duyan bölge sakinleri, evlerinin önüne savrulan metal parçalar gördüklerini bildirdiler.

Olay yerine giden polis, itfaiye ve askeri ekipler henüz patlamanın nedenini tespit edemedi.

Askeri yetkililerden alınan bilgiye göre meydana gelen patlamaların sebebi cephanelik veya bize ait bir helikopter veya benzeri bir hava aracı olmadığı yönünde…

Yamaç olan bölgeye ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Polis, bölgeye insansız hava aracı düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. İlk etapta mühimmat deposu patlamış olabileceği veya bölgeye helikopter düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, askeri yetkililerden aldığı bilgi doğrultusunda insansız hava aracı olabileceği ihtimali üzerine yoğunlaştı.

Öte yandan patlamanın ardından çıkan yangını söndürmek için Lefkoşa dışındaki diğer bölgelerden de takviye amaçlı itfaiye araçlarının yola çıktığı öğrenildi. 

img-20190701-wa0017-002.jpg

TAŞKENT’DEKİ YANGIN SONRASI İLK AÇIKLAMA ÖZERSAY’DAN GELDİ!

Taşkent’te çıkan yangın sonrası Dışişleri Bakanı Kudret Özersay sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Özersay’ın açıklaması şöyle:

“Askeri yetkililerimizden aldığım bilgiye göre bu akşam meydana gelen patlamaların sebebi cephanelik veya bize ait bir helikopter vb. bir hava aracı değildir. Şu anda olay yerinde asker, polis, itfaiye inceleme yapıyor ve müdahalede bulunuyor, ben de ulaştırma bakanımızla birlikte olay yerine varmak üzereyim, bilgi aldıkça paylaşmaya devam edeceğiz…”

psx_20190701_020229.jpg

psx_20190701_015745.jpg

img-20190701-wa0013.jpg

CUMHURBAŞKANI: RUS FÜZESİ OLABİLİR

Cumhurbaşkanı Akıncı, Taşkent’te meydana gelen ve ülke genelinde endişe yaratan olayla ilgili bilgi aldı.

Taşkent’teki patlamanın ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı olay yerine gitti.

Akıncı, olay yerinde yaptığı değerlendirmede, bölgeye düşen cismin rus füzesi olabileceğini kaydetti.

Akıncı, “Bölgedeki sıcak savaşın bizim payımıza düşen kötü sonuçlarından biri” değerlendirmesinde bulundu…

Rus füzesi olabileceğinin düşünüldüğünü kaydeden Akıncı, gün aydınlandıktan sonra daha net bilgilerin verilebileceğini ufak tefek parçalar bulunduğunu ve uzmanlar tarafından incelendiğini söyledi.img-20190701-wa0014-001.jpg

img-20190701-wa0015-001.jpg

ADA HABER

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.