DOLAR 47,95260,07%
EURO 56,12110,22%
ALTIN 6.913,67-0,79
BITCOIN 0%
İstanbul
°

SABAHA KALAN SÜRE

2025’te Gazze insani yardım çalışanları için en ölümcül bölge oldu

2025’te Gazze insani yardım çalışanları için en ölümcül bölge oldu

ABONE OL
20 Ağustos 2026 15:35
2025’te Gazze insani yardım çalışanları için en ölümcül bölge oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, 2025 yılında Gazze’de 186 insani yardım çalışanının hayatını kaybettiğini belirterek bölgenin en ölümcül yer haline geldiğini açıkladı.

Dujarric, New York’ta düzenlenen günlük basın toplantısında Dünya İnsani Yardım Günü vesilesiyle Orta Doğu’daki gelişmeleri değerlendirdi ve güncel istatistikleri paylaştı.

Genel Sekreter Antonio Guterres’in mesajını aktaran Dujarric, insani yardım görevlilerinin karşı karşıya kaldığı risklere dikkati çekerek, geçen yıl dünya genelinde 350 kişinin öldürüldüğünü, 322 kişinin yaralandığını ve 235 kişinin kaçırıldığını kaydetti.

Açıklanan verilere göre, 2025’te sadece Gazze’de 186 yardım çalışanı yaşamını yitirdi. Dujarric, yılbaşından bu yana ise dünya genelinde 82 yardım çalışanının öldürüldüğünü, 97’sinin yaralandığını ve 39’unun kaçırıldığını bildirdi.

Öte yandan Dujarric, son dönemde insani yardım personelinin artan bir şekilde silahlı insansız hava araçlarının hedefi haline geldiğine de vurgu yaptı.

Irak’ın başkenti Bağdat’taki BM binasına 2003 yılında düzenlenen bombalı saldırıda 22 insani yardım çalışanının yaşamını yitirmesinin ardından 19 Ağustos, Dünya İnsani Yardım Günü olarak anılıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.