4 günlüğüne verilen “insani aranın” uzatılması çağrıları sürüyor

4 günlüğüne verilen “insani aranın” uzatılması çağrıları sürüyor

ABONE OL
Kasım 27, 2023 16:21
4 günlüğüne verilen “insani aranın” uzatılması çağrıları sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlüğüne verilen “insani aranın” son gününde sürenin uzatılması çağrıları sürüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netahyahu, Hamas’ın serbest bırakacağı her 10 İsrailli esire karşılık “insani aranın” bir gün uzatılmasına olumlu bakabileceklerini söyledi.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlüğüne verilen “insani aranın” son saatlerinde, ateşkesin uzatılması için girişimler devam ediyor.

Hamas yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ile sağlanan esir takası ve çatışmalara “insani ara” verilmesini içeren mutabakatı, daha fazla esirin serbest bırakılması doğrultusunda uzatmaya çalıştıklarını bildirdi.

İsrail Başbakanı BinyaminNetanyahu ise, ABD Başkanı Joe Biden’la yaptığı telefon görüşmesinde, Hamas’ın serbest bırakacağı her 10 İsrailli esire karşılık “insani aranın” bir gün uzatılmasına olumlu bakabileceklerini söyledi.

İsrailli kaynaklar da Gazze’ye insani yardım girişine izin vereceğini vurguladı.

Öte yandan Mısırlı güvenlik kaynakları, “Ara buluculular, Gazze ateşkesinin uzatılması konusunda uzlaşmaya yakın” açıklaması yaparak,

“Katar ile ortak çabalarımızla ateşkesin 2 gün uzatılmasına yakınız” dedi.

Bu arada Hamas bugün serbest bırakacağı 11 İsrailli rehinenin listesini de İsrail’e gönderdi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de, Gazze’de ‘insani ara’ ile sonuçlanan diyaloğun sürdürülerek,“tam insani ateşkese” dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

Guterres, bu korkunç çatışmayı sonlandırmak için ülkelerin nüfuzunu kullanması gerektiğine işaret ederek, bölgenin geleceği için iki devleti çözümün öneminin altını çizdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.