Fransa’da etkisini sürdüren aşırı sıcaklar nedeniyle 8 vilayette alarm seviyesinin “turuncuya” çıkarıldığı bildirildi. Ülkede mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgası, can kayıplarına ve günlük yaşamda ciddi aksamalara yol açıyor.
Fransa Meteoroloji Servisi tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyretmesi sebebiyle 8 vilayette alarm seviyesinin “turuncu”ya yükseltildiği belirtildi. Gün içinde hava sıcaklığının 36 dereceye kadar ulaşmasının beklendiği aktarıldı.
Fransız hükümet sözcüsü Maud Bregeon, konuk olduğu TF1 televizyonunda yaptığı açıklamada, sıcak havalarda gerçekleştirilen spor müsabakalarında 2 kişinin hayatını kaybettiğini, serinlemek amacıyla suya giren 5 kişinin ise boğularak yaşamını yitirdiğini bildirdi.
Fransa Spor ve Gençlik Bakanı Marina Ferrari ise RMC kanalına yaptığı değerlendirmede, önümüzdeki günlerde hava şartlarının gidişatına göre bazı spor organizasyonlarının iptal edilebileceğini duyurdu.
Sıcak hava ulaşımda da aksamalara neden oldu. Paris-Nice seferini yapan bir tren, dün yaşanan elektrik kesintisi sebebiyle yaklaşık 4 saat boyunca durdu. Klima sisteminin devre dışı kalmasıyla vagonlarda mahsur kalan yüzlerce yolcu, aşırı sıcak nedeniyle görevliler tarafından tren dışına tahliye edildi.
GÜNDEM
26 Mayıs 2026SPOR
26 Mayıs 2026
2
İstanbul barış müzakereleri… Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu
2329 kez okundu
3
“TDT Yüksek Mahkemeler Konferansı” Antalya’da yapılıyor.. Konferansa ülkemizden Yüksek Mahkeme Başkanları ve beraberindeki heyetler katıldı
1983 kez okundu
4
Çocukların gözlerinde parlayan umut, yarınların en güçlü teminatıdır…Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun…
1724 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.