Meclis Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar kapsamında sporun durumu ele alındı. İktidar kanadı, Üstel hükümeti döneminde spora ayrılan bütçenin yüzde 300 oranında artırılarak 1 milyar TL’nin üzerine çıkarıldığını vurgularken, muhalefet spor yönetimindeki eksikliklere dikkat çekti.
Genel Kurul’un dört saat gecikmeli başlamasını eleştiren CTP Grup Başkan Vekili Erkut Şahali, komite toplantılarının Genel Kurul çalışmalarının önüne geçmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Şahali, 10’uncu dönem parlamentosunun Meclis geleneklerine uygun hareket etmediğini savundu.
CTP Lefkoşa Milletvekili Sami Özuslu, hükümetin spor politikalarını eleştirerek, yedi yıldır iktidarda olan UBP’nin neden hala bir Gençlik ve Spor Bakanlığı kurmadığını sordu. Özuslu, spor federasyonlarının bütçe belirsizliği nedeniyle uluslararası yarışmalara katılamadığını, tesislerde hijyen ve altyapı sorunları yaşandığını öne sürdü.
Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kurulması gerektiği görüşüne katıldığını belirterek, hükümetin tesis yenileme çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise okullarda sporcu lisans sayısının arttığını ve Türkiye’deki şampiyonalarda öğrencilerin elde ettiği başarılara dikkat çekti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu da spor bütçesindeki artışı hatırlatarak, Esentepe Spor Salonu gibi modern tesislerin ülkeye kazandırıldığını belirtti. Hasipoğlu, sporun dışa açılması için lobi faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı.
Yeniden söz alan CTP Milletvekili Sami Özuslu, sporun dünyaya açılmasının Kıbrıs sorununun çözümünden geçtiğini belirterek, “Spor fonunun” amacına uygun kullanılması çağrısında bulundu. Özuslu, sporun siyasetten arındırılarak bütçenin doğrudan spor faaliyetlerine aktarılması gerektiğini savundu.
GÜNDEM
24 Haziran 2026SPOR
24 Haziran 2026
1
Ziya Öztürkler, Türkiye’nin Dünya Kupası heyecanını Millet Bahçesi’nde vatandaşlarla paylaştı
2460 kez okundu
2
Meclis Başkanı Öztürkler’den Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü Mesajı“Bir Millet, Üç Devlet”
1411 kez okundu
3
“Yeni Düzenleme Gazeteciliği Hâlâ Suç Kapsamında Tanımlıyor”
1213 kez okundu
4
Yarın sabah birçok bölgede elektrik kesintisi yapılacak
1129 kez okundu
5
Başbakan Ünal Üstel, Ankara’da Cevdet Yılmaz ve Yaşar Güler ile Bir Araya Geldi
1083 kez okundu