Akgüney: İstimlak yasası hiç konuşulmuyor!

Akgüney: İstimlak yasası hiç konuşulmuyor!

ABONE OL
Temmuz 3, 2023 17:54
Akgüney: İstimlak yasası hiç konuşulmuyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı danışmanı Muslu Akgüney, sosyal medya hesabından, bu sabah Girne – Değirmenlik Anayolunda 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 kişinin yaralandığı kazayı değerlendirerek  önerilerde bulundu. Akgüney ” Meclis açılırkenden gündeme alınması gereken en önemli yasa bence istimlak yasasıdır” ifadelerini kullandı.

Akgüney’in açıklaması şöyle:

Yıllar önce çift şerit olarak yapımına başlanan fakat tek bir arazinin istimlak sorunu yüzünden yarım kalan dağ yolunda akşam 4 canı daha yitirdik. Yol kötüydü, hız vardı, uyudular, içtiler falan filan bir çok şey yazılıp çiziliyor ama istimlak yasası hiç konuşulmuyor. Neden bir arazi için koskoca bir proje duruyor bu memlekette? Kamu yararına yapılan koskoca bir projeye birkaç dönüm arazi için ara emri alınması/alınabilmesi ne demek? İstimlak yasası niye meclisten geçmiyor? Kimler karşı ve neden? Giden canlar daha mı önemsiz bu arazilerden? Ölenler yerli olmadığı için fazla rantana çıkmadı belki ama giden candır. Kim veya kimler bu istimlak yasasına karşı  çıkıyorsa paylaştığım fotoğraflara bakıp giden canları görsünler. Hiç bir mal candan daha değerli değildir. Meclis açılırkenden gündeme alınması gereken en önemli yasa bence istimlak yasasıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.