Aliyev: İnsani, kültürel, eğitim ve spor alanlarda işbirliğimiz genişletilecek

Aliyev: İnsani, kültürel, eğitim ve spor alanlarda işbirliğimiz genişletilecek

ABONE OL
Ekim 14, 2023 10:18
Aliyev: İnsani, kültürel, eğitim ve spor alanlarda işbirliğimiz genişletilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bakü’deki resmi temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Zuğulba İkametgahındaki makamında görüştü.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı resmi web sayfasında ziyaretle ilgili yer alan haberde ikilinin toplantıda, turizm, bilim, eğitim ve öğrenci değişimi alanlarında işbirliği konuları da ele alındığı belirtildi.

Azerbaycan Başkanlık Sarayı’ndan yapılan resmi açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, görüşme ile ilgili Türk dünyası halkları arasındaki tarihsel bağa dayalı ilişkilerin genişlemesinden ve halklar arasında insani, kültürel, eğitim ve spor alanlarda işbirliğinin genişletilmesi için fırsatların varlığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aliyev açıklamasında, Türk Devletleri Teşkilatı’nın etkin bir platform olarak oynadığı role dikkat çekerek, Türk dünyası halklarının çeşitli alanlardaki ilişkilerini geliştirmeye devam etmesini umduğunu ifade etti.
Aliyev, Azerbaycan’ın her zaman Türk dünyasının birliğine katkıda bulunduğunu ve bundan sonra da Türk dünyasının birliğine bağlı kalacağını kaydetti.

Toplantıda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde gözlemci üye olarak yürüttüğü faaliyetler de ele alındı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uzun süredir Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nda gözlemci olduğunu belirten Aliyev, “Bu nedenle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci statüsüne sahip olması oldukça mantıklıdır” dedi.

Görüşmenin sonunda Cumhurbaşkanı Tatar tarafından Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e hatıra takdim edildi.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.