Aliyev’den Ermenistan’a uyarı:  ” Eğer Ermenistan’da hala intikam düşünen varsa bugünkü görüntülere iyi baksın”
  • Kıbrısın Sözcüsü…
  • Dünya
  • Aliyev’den Ermenistan’a uyarı: ” Eğer Ermenistan’da hala intikam düşünen varsa bugünkü görüntülere iyi baksın”

Aliyev’den Ermenistan’a uyarı: ” Eğer Ermenistan’da hala intikam düşünen varsa bugünkü görüntülere iyi baksın”

ABONE OL
Ekim 16, 2023 09:01
Aliyev’den Ermenistan’a uyarı:  ” Eğer Ermenistan’da hala intikam düşünen varsa bugünkü görüntülere iyi baksın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ’daki işgalci rejimin bir zamanlar “başkent” olarak gördüğü Hankendi şehrinde Azerbaycan bayrağını göndere çektikten sonra konuşma yaptı.

Bugünün tarihi bir gün olduğunu, Hankendi’nin merkez meydanında Azerbaycan bayrağının dalgalandığını belirten Aliyev, Azerbaycan halkını kutladı.

Azerbaycan halkının kendisini 20 yıl önce cumhurbaşkanı seçtiğini hatırlatan Aliyev, “O zaman Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü koruyacağıma söz vermiştim. Anayasaya ve Kur’an-ı Kerim’e el basarak yemin etmiştim. Verdiğim tüm sözleri tuttuğum için mutluyum.” diye konuştu.

Bütün Azerbaycanlılar gibi bugünleri gördüğü için Allah’a şükrettiğini söyleyen Aliyev, 30 yılı aşkın süredir bu anı beklediklerini kaydetti.

Karabağ sorununun barış yoluyla çözümünden yana oldukları için yıllarca anlamsız müzakere sürecine katıldıklarını hatırlatan Aliyev, Ermenistan’ın toprakları barış yoluyla geri vermek niyeti olmadığı için 2. Karabağ Savaşı’nın başladığını anlattı.
Aliyev, 3 yıl önceki savaşta Ermenistan’ı mağlup ederek topraklarını işgalden kurtardıklarını, daha sonra Hankendi’de Azerbaycan bayrağının dalgalandığını belirterek, “Bu büyük bir mutluluk ve tarihi bir olaydır. Belki de benim bu tarihten bahsetmem doğru olmaz. Çünkü bu tarihi biz yaşadık, bu tarihi biz yarattık. Azerbaycan halkı tarihimizde sonsuza kadar yaşayacak bir zafer kazandı. Gelecek nesiller ebediyen bu zaferimizle gurur duyacaktır.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.