Arıklı: Cemevi tamiratı için çalışma başlatıyoruz

Arıklı: Cemevi tamiratı için çalışma başlatıyoruz

ABONE OL
Kasım 22, 2022 11:46
Arıklı: Cemevi tamiratı için çalışma başlatıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde inançların tümüne yer olduğununu belirterek “Hükümet olarak ibadet hakkına saygı çerçevesinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek vazifemiz. Bu çerçevede Alevi vatandaşlarımızın Cemevinin tamirat konusunda ilettikleri talebi yerine getirmek için çalışma başlatıyoruz” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Maliye Bakanı Alişan Şan ile birlikte Cihangir’de bulunan KKTC Alevi Kültür Merkezi Derneği, Cemevi ve Kültür Merkezini ziyaret edip incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında KKTC Alevi Kültür Merkezi Derneği Genel Başkanı Cengiz Demir tarafından Cemevi ve Kültür Merkezi binası hakkında bilgilendirilen Arıklı, binadaki eksiklikler ve yapım hatalarının giderilmesi için Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürü Oğuz Akçay’a keşif çalışması yapılması talimatını verdi.

“BÖLGE HALKI İÇİN KAZANIM OLACAK”

Bakan Arıklı, Cemevi olarak kullanılan ve iki yıl önce KKTC Alevi Kültür Merkezi Derneğine teslim edilen binanın, pek çok eksiklik ve yapım hatalarından kaynaklanan bozulmalar nedeniyle kullanılamaz halde olduğunu belirterek “Diğer unsurlar yanında bina, uzun zaman düzenli olarak kullanılamadığı için yıprandı. Yapılacak keşif çalışmasının ardından binada öncelikli olarak tamir edilecek kısımlar belirlenecek. Bunun için hem yerel bütçeden kaynak ayırmakla birlikte Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nden de katkı almayı düşünüyoruz” dedi.

Bakan Arıklı, Cemevi ve Kültür Merkezinin, kültürel çalışmalar ve bölge halkına sosyal hizmet sunma amacıyla talep edildiğini, ülkedeki Cemevi eksikliğinin giderilmesi açısından da oldukça önemli olduğunu söyledi.

Arıklı, binanın tam kapasiteyle kullanımının bölge halkı bir kazanım olacağını ifade etti.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.