DOLAR 47,94840,06%
EURO 56,08160,19%
ALTIN 6.951,50-0,25
BITCOIN 34895726%
İstanbul
28°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Ataoğlu: “Gençlerin yapay zekâ alanında kendilerini geliştirmeleri ülke açısından önem taşıyor”
  • Sözcü Kıbrıs
  • Genel
  • Ataoğlu: “Gençlerin yapay zekâ alanında kendilerini geliştirmeleri ülke açısından önem taşıyor”

Ataoğlu: “Gençlerin yapay zekâ alanında kendilerini geliştirmeleri ülke açısından önem taşıyor”

ABONE OL
9 Mayıs 2026 13:40
Ataoğlu: “Gençlerin yapay zekâ alanında kendilerini geliştirmeleri ülke açısından önem taşıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi, Türkiye Yapay Zekâ Derneği ve Türkiye Bilişim Derneği iş birliğiyle bu sabah düzenlenen “1. Uluslararası Yapay Zekâ Konferansı”na katıldı.

Turizm Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, KTTO Konferans Salonunda, “KKTC Gelecek Vizyonu ve Yapay Zekâ” temasıyla gerçekleştirilen konferansta; akademi, kamu, savunma sanayisi ve özel sektörden uzman isimler yapay zekânın bugünü ve geleceğini ele aldı.

Konferansta konuşan Ataoğlu, yapay zekânın artık yalnızca teknolojik bir gelişim alanı olmadığını, eğitimden turizme, çevreden kamu hizmetlerine kadar hayatın her alanında dönüştürücü bir güç haline geldiğini belirtti.

Ataoğlu konuşmasında, “KKTC olarak dijital dönüşüm sürecini yakından takip ediyor, gençlerimizi ve kurumlarımızı geleceğin teknolojilerine hazırlamayı hedefliyoruz. Yapay zekâ alanında gerçekleştirilen bu tür uluslararası organizasyonlar, ülkemizin bilimsel gelişimine ve vizyonuna önemli katkılar sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Üniversiteler ile teknoloji alanındaki kurumların iş birliğinin önemine dikkat çeken Ataoğlu, gençlerin yapay zekâ ve bilişim alanlarında kendilerini geliştirmelerinin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirtti. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.