“Azerbaycan ile ilişkilerimiz yeni bir döneme girmiştir” – BRTK

“Azerbaycan ile ilişkilerimiz yeni bir döneme girmiştir” – BRTK

ABONE OL
Ekim 16, 2023 18:37
“Azerbaycan ile ilişkilerimiz yeni bir döneme girmiştir” – BRTK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

Cumhurbaşkanı yurda dönüşünde Ercan Havalimanı’nda basına açıklamalarda bulundu.

Güçlü bir heyetle Azerbaycan’a başarılı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, olağanüstü bir ilgiyle karşılandıklarını söyledi.

Tatar, “Azerbaycan’a güçlü bir heyetle gittik. Turizm, eğitimci, iş insanı ve sanatçılarımız da eşlik etti. Azerbaycan’da kültürel etkinliklerin yanı sıra çok sayıda temaslarla, KKTC’nin turizmi eğitimi ve çeşitli kültürel işleri nasıl geliştirebiliriz diye ekibimiz oradaki muhatapları ile çeşitli topalantılarla arayış içine girdi. En önemli aşama ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilmemdi.” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açıklamasında, iki ülke arasındaki işbirliğinin nasıl geliştirilebileceği yönünde çeşitli toplantılar yaptıklarını da dile getirdi.

Tatar, Aliyev’in Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olmaya devam edeceğini, Kıbrıs Türk halkının izolasyonlar ve ambargolardan dolayı büyük haksızlıklarla karşı karşıya olduğunu ve zaman içinde birlik ve beraberlikle bunların aşılabileceğini söylediğini belirtti.

Tatar, “Aliyev Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olarak yerimizi almamızın çok önemli olduğunu ve bize olan desteğinin artarak devam edeceğini söyledi” dedi.

Tatar, “Azerbaycan ile ilişkilerimiz yeni bir döneme girmiştir. Daha önce çok temaslarımız oldu ama bu ziyaretten sonra verilen mesajlarla ve en üst düzeyde talimatların verilmesiyle, artık farklı boyutlarda önümüzdeki süreçte gerek turizmde, gerek eğitim, gerek kültür ve sanatta her türlü ilişkilerin geliştirilmesi ile ciddi anlamdea ilişkilerimiz gelişecek” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı konuşmasında Azerbaycan basınının büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Sesimizi duyurabildiler.. Kadim bağlar bu ziyaretten dolayı daha da güçlendi” dedi.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.