Bakü’de resmi temaslarda bulunan Başbakan Ünal Üstel, Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov ile bir araya geldi.
Azerbaycan Bakanlar Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, Üstel ve Asadov’un gerçekleştirdiği görüşmede, Azerbaycan ile KKTC arasındaki üst düzey temasların seyri ele alındı.
Görüşmede, iki ülke arasındaki parlamentolar arası ilişkiler ile siyasi partiler düzeyindeki iş birliğinin gelişmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi.
Bakü’de düzenlenen “KKTC Kültür Günü” etkinliğinin önemine işaret edilen görüşmede, bu girişimin son yıllarda kültürel ve insani alanlarda artan karşılıklı ilişkilerin doğal bir devamı olduğu vurgulandı.
Taraflar, Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesindeki iş birliğinin başarıyla geliştiğini belirterek, KKTC’nin gözlemci statüsüyle teşkilat faaliyetlerine aktif katılım göstermesinin önemine dikkati çekti.
Görüşmede ayrıca, Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişkilerin çeşitli alanlarda daha da geliştirilmesine yönelik imkanlar değerlendirildi.
GÜNDEM
05 Temmuz 2026SPOR
05 Temmuz 2026
1
Ziya Öztürkler, Türkiye’nin Dünya Kupası heyecanını Millet Bahçesi’nde vatandaşlarla paylaştı
2474 kez okundu
2
Meclis Başkanı Öztürkler’den Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü Mesajı“Bir Millet, Üç Devlet”
1417 kez okundu
3
“Yeni Düzenleme Gazeteciliği Hâlâ Suç Kapsamında Tanımlıyor”
1219 kez okundu
4
Yarın sabah birçok bölgede elektrik kesintisi yapılacak
1142 kez okundu
5
Başbakan Ünal Üstel, Ankara’da Cevdet Yılmaz ve Yaşar Güler ile Bir Araya Geldi
1090 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.