Başhakim Zeka Bey için Balalan’daki büstü önünde tören düzenlendi

Başhakim Zeka Bey için Balalan’daki büstü önünde tören düzenlendi

ABONE OL
Mayıs 28, 2023 15:39
Başhakim Zeka Bey için Balalan’daki büstü önünde tören düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi eski yargıcı Başhakim Zeka Bey ölümünün 39. yıldönümünde doğduğu köy olan Balalan’daki büstü önünde yer alan törenle anıldı.

Anma töreninde konuşan Merhum Zeka Bey’in torunu avukat Arkun Zeka, dedesi merhum Zeka Bey’in köyünü çok sevdiğini anımsatarak merhum Zeka Bey’in hukuk camiasında verdiği kararların hala emsal olarak kullanıldığını dile getirdi.

Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Dr. Fatma Çimen Tuğlu da, merhum Zeka Bey’in toplum ve Dünya’da hukuk alanında çok önemli kararlara imza attığını hatırlatarak, Zeka Bey’in 39. Ölüm yıl dönümünde saygı ve minnetle andığını belirtti.

Balalan Muhtarı Turgut Özbalalanlı da merhum Zeka Beyin köyüne çok düşkün yardımsever biri olduğunu kaydetti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Asım Akansoy ise bir Balalanlı olarak konuşmasını yapacağını kaydederek, Kıbrıs Türk Tarihi açısından merhum Zeka Bey’in çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Mehmet Zeka Bey’in sadece hukuk alanında değil entelektüel kişiliği ile de ön plana çıktığını hatırlatan Akansoy, merhumun adaleti her zaman öne çıkardığını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Merhum Zeka Bey ile birçok kez sohbet etme fırsatı bulduğunu anlatarak merhum Zeka Bey’in ülkenin bir gururu olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar “bu adayı Rum Yunan ikilisine hediye etmek için ENOSİS’i gerçekleştirmek için Akritas Planını organize edenler karşısında Zeka Bey’in söyledikleri vardır. Zeka Bey’in haykırışları vardır, Zeka Bey Kıbrıs ta Kıbrıs Türk Halkının en az Rum halkı kadar egemen olduğunu en az Rum halkı kadar bizlerin de bu Ada’da yaşam hakkımız olduğunu haykıran birisidir” dedi.

Merhum Zeka Bey’in Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunun savunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, merhumun Kıbrıs Türk Halkının Rumlarla ancak eşitlik temelinde bir anlaşmada buluşabileceklerini ve Türkiye’nin garantörlüğü ile Türk askerinin varlığının devamını savunduğunu vurguladı

Cumhurbaşkanı Tatar merhum Zeka Beyin çok iyi bir eş ve baba olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından anma töreni dua okunmasıyla son buldu.

BRT




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.