DOLAR 48,11170,05%
EURO 56,1016-0,13%
ALTIN 7.114,96-1,22
BITCOIN 3775473-1.04995%
İstanbul
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Sözcü Kıbrıs
  • Benan katliamların yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

Benan katliamların yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

ABONE OL
12 Eylül 2019 19:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Gürsel Benan, Muratağa-Atlılar Sandallar ve Taşkent katliamlarının yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dernek Başkanı Benan yayımladığı mesajda, 45 yıl önce bugün 14 Ağustos 1974 gecesi 16 günlük bebekten, 95 yaşındakine kadar masum ve savunmasız insanların Rumlar tarafından katledildiğini kaydetti.

Benan, Muratağa,Atlılar,Sandallar ve Taşkent’ te katledilen şehitleri rahmetle andı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“45 yıl önce yaşanan bu vahşetlerin çoğunluğu çocuk ve kadının olduğu önce vurularak daha sonrada yakıldığı katliamların insanlık tarihinde ‘yüz karası’ olarak geçmiştir .Bu yaşananların Rum Yunan ikilisinin Enosis misyonlu terör örgütü EOKA’nın ilk katliamı olmadığını ancak Kıbrıs Türk halkının güvenliğini sağlayan Türk Silahlı Kuvvetlerinin adadaki varlığı sürdüğü sürece son olacağını belirtmek istiyorum.

Halkın böylesi acıları bir kere daha yaşamaması, yaşanılan bu olayların unutulmaması gerekmektedir.

Bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin huzurunda Allahtan rahmet diler manevi hatıraları önünde saygı ile eğiliriz. Ruhları Şad olsun”(BRT/TAK)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.