Berova, Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı
  • Kıbrısın Sözcüsü…
  • KIBRIS
  • Berova, Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Berova, Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

ABONE OL
Aralık 4, 2023 18:02
Berova, Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maliye Bakanı Özdemir Berova, “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 89. yıl dönümü” nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajında, 5 Aralık’ın Türk kadınının siyasi haklarına kavuştuğu, seçme ve seçilme hakkını kazandığı, Atatürk İnkılaplarından birisi olduğunu ifade eden Berova, Türk kadınını kutladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” diyecek kadar kadının toplum ve medeniyet içindeki yerini takdir ettiğini, Türk kadınına her zaman güvendiğini ve toplumda hak ettiği yere gelebilmesi için öncü reformlara imza attığını kaydeden Berova, mesajında şunları kaydetti:

“Hiçbir ülkede, hiçbir lider, kadın hakları için böylesine duyarlı olmamış ve böylesine mücadele vermemiştir. Bu mücadele neticesinde kadınlarımız birçok gelişmiş ülkeden önce bu hakları elde etmiş, bilimde, eğitimde, sporda, sağlıkta, yasama, yürütme ve yargıda, iş dünyasında ve siyasette, kısacası hayatın her alanında başarıyla görev almıştır. Tarih boyunca da Türk kadını hayatın her safhasında mücadele vermiş, Anadolu’da Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında, Kıbrıs’ta varoluş mücadelesinde kahraman kadınlarımız milli mücadelede yerlerini almış, vatan savunmasında destanlar yazmışlardır. Başarılarıyla bizlere ilham veren Türk kadını, cesur, kararlı, güçlü, fedakârdır.

Bu anlamlı günde, Kadınlarımızın kamusal hayata katılımının teşvik edilerek arttırılması, kadına yönelik her türlü şiddetin son bulması temennisiyle; 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 89. yıl dönümünü kutluyor, devlet yönetiminde, çalışma hayatında ve aile içinde hayatın bütün yükünü beraber üstlendiğimiz tüm kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.