ABD’nin başkenti Washington’da Beyaz Saray yakınlarında silahlı bir kişinin polis tarafından vurulduğu açıklandı.
ABD Gizli Servisi yetkilisi, Beyaz Saray yakınlarında yaşanan ve bölgede kısa süreli alarma neden olan silahlı olaya ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Yetkili, Independence Caddesi ile 15. Cadde’nin kesiştiği yerde silahlı olduğunu belirttiği bir şüphelinin polis tarafından silahla vurulduğunu ve bu kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.
Şüphelinin durumuna ilişkin yorum yapmayacağını belirten yetkili, söz konusu kişi için “genç” ifadesini kullandı.
Beyaz Saray çevresinde, yerel saatle dün öğleden sonra silah sesleri duyulduğu rapor edilmiş, bu kapsamda Beyaz Saray bahçesinde görev yapan muhabirler, Gizli Servis tarafından tedbir amaçlı olarak brifing odasına toplanmıştı.
Silah seslerinin duyulmasından bir süre sonra herhangi bir tehdit olmadığı için alarm durumunun kaldırıldığı aktarılmıştı.
Beyaz Saray’ın içinde görev yapan bazı muhabirlerin o anlara ilişkin çekerek paylaştıkları videolara, Gizli Servis görevlilerinin güvenlik önlemleri yansımıştı.
ABD Gizli Servisi de ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, personelinin, bir polis memurunun dahil olduğu silahlı olaya müdahale ettiğini, kolluk kuvvetlerince bir kişinin vurulduğunu ve durumunun henüz bilinmediğini belirtmişti.
GÜNDEM
07 Ağustos 2026SPOR
07 Ağustos 2026
1
“Anlaşmanın Ana Hatları Üzerinde Uzlaştık”
6014 kez okundu
3
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ve ABD Başkanı Trump Bölgesel Gerilimi Değerlendirdi
4418 kez okundu
4
Rusya, Ukrayna limanları ile Karadeniz’deki bir yük gemisini vurduğunu duyurdu
3137 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.