BRTK, özel kanallara sağladığı hizmetlerinin karşılığını alamıyor

BRTK, özel kanallara sağladığı hizmetlerinin karşılığını alamıyor

ABONE OL
Aralık 14, 2023 19:04
BRTK, özel kanallara sağladığı hizmetlerinin karşılığını alamıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, özel tv ve radyo kanallarıyla imzaladığı verici hizmeti sözleşmesinden doğan ödeneklerini alamıyor.
Özel kanallar, kendilerinden talep edilen bedeellerin yasal dayanağı olmadığını iddia ederek yükümlülüklerinden kaçmaya çalışıyor.
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Vericiler Koordinatör Yardımcısı Uğur Buhara yaptığı açıklamayla konuya açıklık getirdi.
Buhara, ortalama bir FM vericisinin ayda 5000 TL elektrik tüketimi yaptığını, bunun yanısıra BRTK’nın götürdüğü hizmetlerden dolayı, “Bina Kullanım bedeli ve Kule kullanım bedellerinin de özel kanallardan talep edildiğini söyledi.
BRT Yönetiminin, iyi niyetini ortaya koymak amacıyla bugüne kadar Bina ve Kule kullanım bedelini talep etmediğini buna rağmen özel kanal ve radyoların yine ödeme yapmaktan kaçındığına işaret eden Buhara, mevcut borçların 2017 yılından bu güne kadar olduğunu açıkladı.
Buhara, “Toplam borç 10 milyon TL yi aşmış durumdadır. Bu parayla yaklaşık 400kW güçte solar enerji kurulabilir” ifadelerini de kullandı.
Uğur Buhara, özel radyolar arasında düzenli ödeme yapan tek kuruluşun Diyalog Radyo olmasından dolayı da bu kuruluşa duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.