DOLAR 27,7727 0.14%
EURO 29,2415 -0.22%
ALTIN 1.725,013,54
BITCOIN 7476420,47%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

California’da sel ve fırtına nedeniyle bölgedeki su kısıtlamaları kalktı

California’da sel ve fırtına nedeniyle bölgedeki su kısıtlamaları kalktı

ABONE OL
Mart 17, 2023 05:31
California’da sel ve fırtına nedeniyle bölgedeki su kısıtlamaları kalktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin California eyaletinde son zamanlarda etkili olan ve büyük felaketlere yol açan fırtına ve sellerden sonra birçok bölgede su kısıtlamaları kaldırıldı. Eyaletteki kuraklık oranı yüzde 36’ya düşerken yetkililer yine de suyun verilmesi kullanılması konusunda çağrısını yineledi.

California’da sel ve toprak kaymalarına neden olan yağmur ve kar fırtınaları sonrası bazı yerel yetkililer, özellikle dış mekanlar için getirdiği haftada bir gün sulama kısıtlamasına son verirken, ABD Kuraklık Monitörü adlı kurum, eyaletteki kuraklık oranının yaklaşık yüzde 36’ya gerilediğini açıkladı.

Güney California Büyükşehir Su Bölgesi yaptığı açıklamada, eyaletin büyük bir bölümünü kaplayan Los Angeles, Ventura ve San Bernardino ilçelerinin bazı bölümleri için yürürlükteki su kullanımı kısıtlamasına “ihtiyaç kalmadığını” belirtti.

“Kuraklık eyalet için hala endişe kaynağı”

Bu sezon California’da etkili olan ve “atmosferik nehir” diye adlandırılan 11 hava olayı sonucu, kuraklık şartlarının hafiflediği ve eyaletin güneyinde yaklaşık 7 milyon insan için “su tasarrufu uygulamasının gevşetildiği” aktarıldı.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’nin İklim Tahmin Merkezi, eyaletin, geçen yılın aynı dönemine kıyasla “bu yıl çok daha iyi durumda” olduğunu duyururken, yetkililer, kuraklığın eyalet için hala endişe kaynağı olmaya devam ettiği, gelecek yıl tekrar etkili olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

“Suyun verimli kullanılması” çağrısı

Güney Kaliforniya Metropolitan Su Bölgesi de, ülkenin batısındaki 7 eyalette 40 milyon civarında kişinin ana su kaynağı olan Colorado Nehri için kuraklık probleminin devam ettiği, suyun “olabildiğince verimli kullanılması” gerektiği konusunda uyardı.

California’da, 22 Haziran 2022’den bu yana, acil durum kısıtlamaları çerçevesinde bahçe ve benzeri dış mekan sulamaları haftada bir günle sınırlandırılmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.