DOLAR 27,9961 0.04%
EURO 29,6792 -0.03%
ALTIN 1.789,730,84
BITCOIN 8259693,21%
İstanbul
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çavuşoğlu: KKTC’nin TDT’ye gözlemci üye olması tarihi bir adımdır

Çavuşoğlu: KKTC’nin TDT’ye gözlemci üye olması tarihi bir adımdır

ABONE OL
Kasım 24, 2022 05:43
Çavuşoğlu: KKTC’nin TDT’ye gözlemci üye olması tarihi bir adımdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenen “Girişimci ve İnsani Türk Dış Politikası” konulu konferansta yaptığı konuşmada Kıbrıs konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, 11 Kasım’da Semerkant’ta yapılan Türk Devletleri Teşkilatı toplantısı neticesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gözlemci olarak yerini aldığını ve bunun da tarihi bir adım olduğunu anlattı.

Avrupa Birliği’nin, ABD’nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olmasına ilişkin verdiği tepkilere de değinen Çavuşoğlu, “AB’nin ABD’nin, Yunanistan’ın ve GKRY’nin rahatsızlığı olabilir ama biz onlar rahatsız olacak diye adım atmaktan korkarsak birliği sağlayamayız. Türk devletlerini tehdit ettiler, baskı yaptılar ama Türk dünyasının artık bu tür tehdit ve baskılara boyun eğmeyeceğini görmüş oldular” diye konuştu.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin her coğrafyayla ilişki kurabilen nadir ülkelerden biri olduğunu da belirterek, kurdukları bu iletişimi kazan-kazan anlayışıyla her iki tarafın da yararına somut adımlarla dönüştürmeleri gerektiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.