Cumhurbaşkanı Tatar Dünya Ebeler ve Hemşireler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Tatar Dünya Ebeler ve Hemşireler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

ABONE OL
Mayıs 5, 2023 16:05
Cumhurbaşkanı Tatar Dünya Ebeler ve Hemşireler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dünya Ebeler ve Hemşireler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda sağlığın korunması ve sağlık sisteminin geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Tatar mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Din, dil ve ırk ayrımı olmadan her koşulda var gücüyle çalışan başta ülkemizde görevli sağlık ekibimizin vazgeçilmezleri hemşirelerimizin, ebelerimizin ve tüm sağlık personelimizin Dünya Ebeler Günü ile 12 Mayıs Dünya Hemşireler gününü kutlar, mesleklerinin kutsallığının bilinciyle, gece gündüz demeden, halkımıza özveri, sabır ve sevgiyle insan sağlığına vermiş oldukları katkılarından dolayı onlara teşekkürlerimi sunarım.

Bu vesileyle, KKTC’de her geçen gün sağlık sistemimizin, devletimizin ve üniversitelerimizin sağlık altyapımıza ve sağlık ekiplerimize kazandırdığı mezun ve personel ile güçlendiğini görmekten dolayı duyduğum memnuniyeti de paylaşır, tüm sağlık çalışanlarına başarılı hizmetlerinin devamını temenni ederim.”

Bu arada, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği Başkanı Ali Özgöçmen, Dünya Ebeler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ebelik mesleğinin özel ve kamu dahil olmak üzere 65 kişi tarafından yürütüldüğünü ve bu rakamın yetersiz kaldığını belirterek, ebelik eğitimini ve ebelerin iş yaşamlarında teşvik edici yasal ve politik kararlar üretilmesini istedi.

 




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.