Cumhurbaşkanı Tatar ve Rum Yönetimi Başkanı Hristodoulidis bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Tatar ve Rum Yönetimi Başkanı Hristodoulidis bir araya geldi

ABONE OL
Aralık 11, 2023 20:07
Cumhurbaşkanı Tatar ve Rum Yönetimi Başkanı Hristodoulidis bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodoulidis Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen yılsonu resepsiyonunda bir araya geldi.

Ledra Palace Otel’de düzenlenen resepsiyona BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart ev sahipliği yaptı.

Colin Stewart resepsiyonda yaptığı konuşmada, iki liderin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu tür etkinliklerin aynı zamanda son bir yılki gelişmeleri değerlendirme fırsatı sunduğunu ve bu yıl kutlamak için etkileyici bir başarı listesi olduğunu vurgulayan Stewart, “Birleşmiş Milletler temsilcisi olmadan geçen birkaç yılın ardından, şimdi bir aday konusunda uzlaşmaya vardık ve Genel Sekreter’in resmi duyurusunun çok yakında yapılmasını bekliyorum” dedi.

BM temsilcisinin atanmasının, yeni müzakerelere başlanacağı anlamına gelmediğini belirten Stewart, ancak bunun karşılıklı kabul edilebilir bir yol bulma çabasında önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Rum Müzakereci Menalaos Menalaou ve yeni atanan Cumhurbaşkanı Özel Temsilci Günes Onar’a desteğini belirten Stewart, komitelerde olağanüstü bir faaliyet artışı görüldüğünü, geçen birkaç hafta içinde iki tarafın 7 yeni proje konusunda anlaştığını söyledi, projeler hakkında bilgi verdi.

Bölgenin çok zorlu bir dönemden geçtiğini belirten Stewart, özellikle Yunanistan ve Türkiye arasında aktif olarak yürütülen ikili yakınlaşma çabalarının olumlu ve umut verici gelişmeler olduğunu kaydetti.

Resepsiyona ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da katıldı.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.