DOLAR 27,9045 0.24%
EURO 29,4679 0.11%
ALTIN 1.722,350,33
BITCOIN 7894011,50%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama

Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama

ABONE OL
Ocak 24, 2023 17:44
Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan yazılı açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı açıklaması şöyle:

“Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Anayasa’nın kendisine verdiği yetki çerçevesinde Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık ederek gündeme ilişkin konularla ilgili bilgi alıp fikirlerini hükümete aktarmıştır.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın yüce Meclis’te kabul edilmesiyle birlikte gerek mali gelirlerin artacağına gerekse Devlet işlerinin kesintiye uğramadan devam ederek halkımızın hak ettiği devlet hizmetlerine erişiminin sağlanacağına inanç belirterek özellikle Meclis’imizde kamu maliyesiyle ilgili gelir artışını öngören tasarıların ivedilikle yasalaşmasının önemine dikkat çekmiştir.

Alt gelir grubu çalışanların lehine vergi matrahlarıyla ilgili yapılmakta olan düzenlemelere destek belirten Cumhurbaşkanı Tatar, vergi matrahlarındaki düzenlemelerin özel sektörde çalışan alt gelir grubu yurttaşlarımızın lehine de doğrudan etkisi olması için gerekli adımların atılmasına yönelik fikirlerini kabine üyeleriyle paylaşmıştır.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar toplantıda ayrıca, günümüz dijital olanaklarından faydalanarak etkin, verimli bir kamu yönetimi ortaya çıkarılmasının gerekliliğini ifade etmiştir.

Şehit arsalarıyla ilgili olarak da görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bahse konu arsalarda uzun yıllardır süren altyapı eksikliklerinin tamamlanmasına yönelik yürütülmekte olan faaliyetlerin sona ermesinin ve hak sahiplerine verilmesinin öneminin altını çizmiştir.

Pandemi ve döviz krizinin kamu maliyesi üzerindeki azımsanmayacak etkilerine rağmen, Başbakan olarak görev yaptığı dönemde bilimsel veriler ve ekonomik dinamikler göz önünde bulundurularak alınan rasyonel tedbirlerin doğru zamanda gerçekleşmesiyle birlikte devletin ayakta tutulduğuna toplantıda dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, pandemi sonrası toparlanmanın bugün halen devam ettiğini ifade ederek bundan duyduğu memnuniyeti belirtmiştir.

Başbakan Ünal Üstel’in Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle gerçekleştirdiği görüşmelerin sonucu gündeme gelen kabloyla elektrik, sosyal konut, sosyal güvenlik konularının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında ayrıca belediyeler reformu sonrası belediyelerimizin yeniden yapılandırılıp fiziki ve beşeri olanaklarının birleştirildiğini ifade ederek belediyelerin, günün koşullarına ve halkın beklentisine cevap verebilmesine yönelik eksik mevzuatların da ivedilikle tamamlanmasının gerekliliğine işaret etmiştir.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs sorununa ilişkin hükümet üyeleriyle değerlendirmelerde de bulunduğu toplantıda, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü temelinde bir çözümü öngören yeni siyasetin meyvelerinin toplanmaya başlandığına dikkat çekerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye statüsü kazandığını vurgulamıştır. Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen ve KKTC’nin gözlemi üye olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Bakanlar Konseyi 26. Toplantısı’na katılarak önemli temaslarda bulunmasının memnuniyet verici olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, bu tür temasların ilerleyen dönemlerde artacağının altını çizmiştir.

Toplantıda ayrıca BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, BM Barış Gücü ve İyi Niyet Misyonu’yla ilgili BM Güvenlik Konseyi’ne sunduğu raporla ilgili de değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Taksim Sahası’nda yaşanmakta olan gelişmeler ve BM Barış Gücü’nün tutumuyla ilgili fikir alışverişinde bulunulan toplantıda Cumhurbaşkanı Tatar, BM Barış Gücü’nün, operasyonlarını bugüne kadar Kıbrıs Türk tarafının iyi niyet ve hoşgörüsüyle yürüttüğü gerçeğinin unutulmaması gerektiğini ifade ederek Barış Gücü’nü Ada’daki gerçekleri temel alan yapıcı ve dengeli bir tutum benimsemeye, Kıbrıs Türk halkının müktesep haklarına saygı göstermeye ve BM kural ve ilkelerine aykırı davranmamaya çağırmıştır. Cumhurbaşkanı Tatar, Taksim Sahası’ndaki yatırımların BM ile yürütülen istişareler sonrası gerçekleştiğini anımsatarak, Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını her platformda korumak ve ileriye taşımak konusunda asla taviz verilmeyeceğini yinelemiştir.”

 




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.