DOLAR 48,11170,05%
EURO 56,1016-0,13%
ALTIN 7.114,96-1,22
BITCOIN 3775473-1.04995%
İstanbul
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Cumhuriyet Meclisi’nin bugünkü oturumu tamamlandı… Ara seçimin 25 Haziran’da yapılması karar önerisine komitede ivedilik
  • Sözcü Kıbrıs
  • Cumhuriyet Meclisi’nin bugünkü oturumu tamamlandı… Ara seçimin 25 Haziran’da yapılması karar önerisine komitede ivedilik

Cumhuriyet Meclisi’nin bugünkü oturumu tamamlandı… Ara seçimin 25 Haziran’da yapılması karar önerisine komitede ivedilik

ABONE OL
24 Nisan 2023 09:45
Cumhuriyet Meclisi’nin bugünkü oturumu tamamlandı… Ara seçimin 25 Haziran’da yapılması karar önerisine komitede ivedilik
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugünkü oturumu sona erdi. Kısa süren toplantıda, ara seçimin 25 Haziran’da yapılmasıyla ilgili karar önerisine komitede ivedilik alındı. Meclis’in bugünkü gündeminde yer alan konular da yarına ertelendi.

Cumhuriyet Meclisi yarın saat 10.00’da yasama öncelikli olmak üzere yasama ve denetim faaliyetlerini birlikte gerçekleştirecek.

-Bazı önerilerin ivedilik tezkereleri görüşülerek kabul edildi

Meclis’te bugün ilk olarak onaya sunuş işlemleri kısmında Danışma Kurulu’nun “Seçim ve Halk Oylaması Geçici Kurallar Yasa Önerisi” bilgiye getirildi. Yasa önerisinin halkın bilgisine sunulmasına gerek olmadığını içeren öneri onaylandı.

Daha sonra Danışma Kurulu’nun Meclis’in bugünkü birleşime ilişkin kararı bilgiye sunuldu. Karar uyarınca, seçim ve oylaması yapılacak işler kısmında yer alan konular hariç diğer gündem maddelerinin yarınki gündeme aktarılması oy birliğiyle kabul edildi.

– Ara seçimle ilgili öneriye ivedilik

Ardından, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun sunduğu Ara Seçimlerde Oy Verme Günün Saptanmasına İlişkin karar önerisinin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi görüşüldü.

Öneride Bakanlar Kurulu’nun seçim tarihi olarak 25 Haziran Pazar gününe karar verdiği belirtilerek, karar önerisine ivedilik istendi.

-Şahali

Bu noktada söz alan CTP Milletvekili Erkut Şahali, konunun müzakeresi olmaması gereken bir konu olduğunu ve tüm toplumu ilgilendirdiğini belirtti. Şahali, Cumhuriyet Meclisi’nin bugünkü oturumunun kısaltıldığını dolayısıyla yarınki oturumda konunun ayrıntılarıyla konuşulacağını söyledi.

-Hasipoğlu

UBP milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu da ara seçimin yapılması gerektiğini bunun Anayasa’nın amir bir hükmü olduğunu söyleyerek, boşalan sandalye için Meclis’in millete dönmesinin elzem olduğunu belirtti.

Hasipoğlu, yaşanan sürece ve seçimle ilgili yasaya atıfta bulunarak, en uygun tarihin 25 Haziran olduğunu söyleyerek, bu konuda komitenin de gerekli karar üreteceğini kaydetti.

-Tezkere oy birliğiyle kabul edildi

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun grubu adına sunduğu Seçim ve Halk Oylaması Geçici Kurallar Yasa Önerisi’nin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi de oy çokluğuyla kabul edildi. Öneri, Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nda yer alan seçim yasaklarının 60 günden 30 güne indirilmesi ve sürelerin yeniden düzenlenmesini de kapsıyor.

Tezkerenin görüşülmesinin ardından gündem gereği görüşmeler tamamlandı.





Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.