DOLAR 48,11170,05%
EURO 56,1016-0,13%
ALTIN 7.114,96-1,22
BITCOIN 3775473-1.04995%
İstanbul
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Sözcü Kıbrıs
  • Demirtaş ve Yüksekdağ tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi

Demirtaş ve Yüksekdağ tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi

ABONE OL
18 Ekim 2019 16:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demirtaş ve Yüksekdağ, soruşturma çerçevesinde bulundukları cezaevinden videokonferans sistemiyle cumhuriyet savcısına ayrı ayrı ifade verdi.

Edinilen bilgiye göre, Demirtaş ifadesinde detaylı ifade vermek için süre talebinde bulundu. Demirtaş ayrıca Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) marifetiyle değil, avukatlarıyla birlikte bizzat huzurda ifade vermek istediğini dile getirdi.

Savcı, ifade işlemi sonrasında Demirtaş ve Yüksekdağ’ı tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Demirtaş’ın avukatları, şüphelilerin Türk Ceza Kanunu’nun 302. maddesinde düzenlenen “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçundan tutuklamaya sevk edildiğini kaydetti. 

Kaynak. AA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.