1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Gazimağusa ve Girne’de düzenlenecek resmi törenlerle kutlanacak.
Gazimağusa ve Girne kaymakamlıklarından edinilen bilgilere göre, her iki ilçede de anma ve kutlama programları organize edilecek.
Gazimağusa’daki tören, 1 Temmuz Çarşamba günü saat 09.30’da Zafer Anıtı önünde gerçekleştirilecek. Tören programı çerçevesinde, anıta protokol sırasına göre çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak.
Girne’deki kutlama töreni ise Girne Kordonboyu’nda yer alan Atatürk Büstü önünde saat 09.00’da başlayacak. Büste çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak olan tören, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma ve şiirlerin okunmasıyla sona erecek.
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, 1926 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilerek yürürlüğe giren kanunla, Türkiye karasularında yolcu ve yük taşıma hakkının sadece Türk gemilerine ve Türk denizcilerine verilmesinin yıl dönümü olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de her yıl coşkuyla kutlanıyor.
GÜNDEM
26 Haziran 2026SPOR
26 Haziran 2026
1
Ziya Öztürkler, Türkiye’nin Dünya Kupası heyecanını Millet Bahçesi’nde vatandaşlarla paylaştı
2463 kez okundu
2
Meclis Başkanı Öztürkler’den Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü Mesajı“Bir Millet, Üç Devlet”
1412 kez okundu
3
“Yeni Düzenleme Gazeteciliği Hâlâ Suç Kapsamında Tanımlıyor”
1216 kez okundu
4
Yarın sabah birçok bölgede elektrik kesintisi yapılacak
1130 kez okundu
5
Başbakan Ünal Üstel, Ankara’da Cevdet Yılmaz ve Yaşar Güler ile Bir Araya Geldi
1086 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.