Dinçyürek: Dünya Engelliler Günü yalnızca bir günle sınırlı kalmamalı

Dinçyürek: Dünya Engelliler Günü yalnızca bir günle sınırlı kalmamalı

ABONE OL
Aralık 2, 2023 18:44
Dinçyürek: Dünya Engelliler Günü yalnızca bir günle sınırlı kalmamalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakan Dinçyürek, şu ifadelerde bulundu;

‘Engelliler bir toplumun aynasıdır. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli konulardan biri olan tüm vatandaşlarına ve özelde engelli vatandaşlarına sağladığı imkanlar ve onlara sağladığı destek hizmetleridir.

3 Aralık’ta farkındalık yaratmak amacıyla oluşturulan Dünya Engelliler Günü’nün yalnızca bir günle sınırlı kalmaması yaşamımızın her alanında ve her zamanında, her türlü engelli ihtiyacına imkan tanıyan gelişmiş bir toplumun temel ölçüsüdür. Bu sayede, toplumumuzun gerçek anlamda birlikte var olduğu ve her bireyin potansiyeline ulaşabildiği bir dünya yaratabiliriz.

Her birimizin bir engelli adayı olduğu şuuruyla hareket etmemiz, engelli bireylerin hissiyatını ve karşılaşabilecekleri muhtemel sıkıntıları anlamamıza ve bir arada yaşamanın gerektirdiği mesuliyetleri yerine getirmemize olanak sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün farkındalık oluşturmasına vesile olmasını diliyor, tüm engelli kardeşlerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum.’




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.