Tarım Dairesi, çilek, fasulye ve biberde limit üstü, domateste de tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildiğini açıkladı.
Tarım Dairesi 24-30 Nisan tarihleri arasında ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı. Gıda denetimlerinde, 21 ithal 31 yerli ürün numunesi Avrupa Birliği’nde geçerli maksimum kalıntı limitlerine göre Devlet Laboratuvarı’nda değerlendirildi.
Buna göre, 21 ithal üründen 20’si temiz çıktı. SVS Tic. Ltd’ e ait ithal çilekte limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiğinden ürün imha edildi.
Öte yandan 31 yerli üründen 28’i temiz çıkarken, 2 numunede limit üstü, 1 numunede ise tavsiye dışı bitki koruma ürünü belirlendi.
Tatlısu’ da üretim yapan Eyüp Çil’e ait fasulyede tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildiğinden ürün imha edildi.
Mağusa’da üretim yapan Musa Gürbüz’e ait yeşil çarli biberde ve yine Mağusa’da üretim yapan Veli Piri’ ye ait domateste tavsiye edilen bitki koruma ürününün limit üstünde olduğu belirlendi.
Her iki ürünün hasadı bir sonraki laboratuvar analizine kadar durduruldu.
GÜNDEM
30 Nisan 2026SPOR
30 Nisan 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22451 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14295 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13222 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7416 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3371 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.