“Dünden Bugüne KKTC’ninRessamları Altındağ Çalıştayı ve Sergisi” hazırlanıyor

“Dünden Bugüne KKTC’ninRessamları Altındağ Çalıştayı ve Sergisi” hazırlanıyor

ABONE OL
Ekim 20, 2023 05:34
“Dünden Bugüne KKTC’ninRessamları Altındağ Çalıştayı ve Sergisi” hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği, Altındağ Belediyesi işbirliğinde ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin katkılarıyla “Dünden Bugüne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ressamları Altındağ Çalıştayı ve Sergisi” düzenleniyor.

Bu çerçevede, çalıştaya katılacak sanatçıların tanıtımı ile ilgili olarak basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, “Gerekli malzemelerle donatılan atölye çalışmaları yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasına müteakip 25 Ekim günü Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’ın katılımıyla çalıştay sergisinin açılışı yapılacak” dedi.

“Ülkemizin; sanatçılarımızın ve kültürümüzün AnavatanTürkiye Cumhuriyeti’nde tanıtılmasını ve var olan kardeşlik ve kültür bağlarını daha da derinleştirmeyi planlıyoruz” diyen Korukoğlu, eserlerin müzayede desatılacağını ve elde edilen tüm gelirin de Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ile Türkiye’de resmi bir kuruma bağışlanacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın katılımıyla gerçekleşecek çalıştay sergisinin açılışı 25 Ekim Çarşamba günü saat 12:30’da, Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde gerçekleştirilecek…

Sergi açılışınınakabinde saat 15.30’da da Altındağ Belediyesi KKTC Parkı ve Kıbrıs Şehitleri Hatıra Ormanı’nda 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anısına fidan dikilecek…




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.