İşgal altındaki Batı Şeria’nın El Halil kentinde, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin düzenlediği saldırılarda aralarında bir çocuğun da yer aldığı çok sayıda kişi yaralandı.
Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırı, El Halil’in kuzeyinde yer alan Vadi Sair bölgesinde meydana geldi. Olaylar esnasında bir çocuk köpek saldırısına maruz kalırken, çok sayıda Filistinli de darp edilerek yaralandı. Yaralıların sağlık durumlarına ilişkin henüz detaylı bir bilgi paylaşılmadı.
Batı Şeria’da Askeri Önlemler ve Baskınlar Sürüyor
Bölgedeki gerilim tırmanırken İsrail askerleri de Batı Şeria’nın çeşitli noktalarındaki işgal tedbirlerini artırmaya devam ediyor.
Filistin resmi ajansı WAFA’da yer alan habere göre İsrail güçleri, Cenin’in batısında yer alan Yabid beldesinin girişlerini toprak setler çekerek kapattı. Ayrıca Kalkilya kentine bağlı Nebi İlyas ile Habla beldeleri yakınlarında askeri kontrol noktaları oluşturuldu. Askerlerin Kalkilya’nın doğusundaki İmatin ve Fırata beldelerine de baskınlar düzenlediği belirtildi.
İsrail’in Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırılardan bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de baskın, gözaltı ve saldırı vakalarında belirgin bir artış kaydediliyor.




