Ergün Olgun:Rum tarafı gerçekten engellemiyorsa hiç beklemeden Pazartesi kazı çalışmaları başlatılabilir

Ergün Olgun:Rum tarafı gerçekten engellemiyorsa hiç beklemeden Pazartesi kazı çalışmaları başlatılabilir

ABONE OL
Haziran 8, 2023 14:22
Ergün Olgun:Rum tarafı gerçekten engellemiyorsa hiç beklemeden Pazartesi kazı çalışmaları başlatılabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Özel Temsilcisi Ergün Olgun, Rum Hükümeti Sözcüsünün Atlılar toplu mezarında başlatılması kararlaştırılan kazıyı engellemedikleri iddiasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Ergün Olgun açıklamasında, “Yıllardır bekletilen ve geçen ocak ayında sağlanan Atlılar toplu mezarının kazısının başlaması mutabakatını Rum tarafı gerçekten engellemiyorsa hiç beklemeden 12 Haziran Pazartesi günü kazı çalışmaları başlatılabilir ve ardından da Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rum lider Kayıp Şahıslar Komitesi’ni Antropoloji Laboratuvarı’nı ziyaret ederek ortak bir açıklamayla insani yönden büyük önem taşıyan Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmalarını destekleme çağrısı yapabilir” dedi.

Olgun, bu açıklamada iki liderin kayıplar konusunda bilgi sahibi olanların daha fazla zaman geçmeden ilgililere bilgi vermeleri ve bu insani konunun siyasallaştırılmaması yönünde çağrı yapabileceğini, bunlara ilaveten her iki liderin tüm kayıpların bulunması yönünde azami gayret içinde olacakları yönündeki kararlıklarını ifade edebileceğini de belirtti.

Bu adımın atılmasının Kayıp Şahıslar Komitesi çalışmalarına “yeni bir ivme” kazandıracağını kaydeden Ergün Olgun, açıklamasında devamla şunları kaydetti:

“Siyasi çözüm müzakerelerinin çıkmaza girmesinin kök nedeni Rum tarafının adanın tek sahibi gibi davranması ve Kıbrıs Türk Tarafının antlaşmalarla da tescil edilmiş özünden gelen eşitliğine saygı göstermemesidir. Çok kez ifade edildiği gibi Kıbrıs Türk tarafının eşitliğinin bir gereği olarak Rum tarafının icra ettiği/sahip olduğu haklar ve statü paralelinde Kıbrıs Türk Tarafının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün teyidi durumunda müzakerelere ertesi gün başlanabilir.”




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.