DOLAR 47,1880 0.04%
EURO 53,9166 -0.12%
ALTIN 6.085,94-0,12
BITCOIN 0%
İstanbul
32°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

Erhürman, “Mücadelemiz Bu Topraklarda Bir Daha Acı Yaşanmaması İçindir” Dedi
  • Sözcü Kıbrıs
  • Genel
  • Erhürman, “Mücadelemiz Bu Topraklarda Bir Daha Acı Yaşanmaması İçindir” Dedi

Erhürman, “Mücadelemiz Bu Topraklarda Bir Daha Acı Yaşanmaması İçindir” Dedi

ABONE OL
19 Temmuz 2026 20:50
Erhürman, “Mücadelemiz Bu Topraklarda Bir Daha Acı Yaşanmaması İçindir” Dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 52’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Boğaz Şehitliği’nde tören gerçekleştirildi.

Şehitlik Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, şehitlerin emanetini aynı kararlılıkla korumaya devam edeceklerini belirterek; mücadelenin, bu topraklarda bir daha acıların yaşanmaması, hiçbir çocuğun geleceğinden mahrum kalmaması ve halkın onuruyla yaşamını sürdürmesi için verildiğini vurguladı.

Boğaz Şehitliği’ndeki tören, saat 18.00’de protokol sırasına göre çelenklerin şehitliğe sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından bayraklar, İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.

Törene Cumhurbaşkanı Erhürman’ın yanı sıra Başbakan Ünal Üstel, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, ana muhalefet CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, bazı bakanlar, askeri yetkililer ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Erhürman, şehitlik özel defterine şu ifadeleri yazdı

“Aziz şehitlerimiz,

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 52’nci yılında, Kıbrıs Türk halkının varlığını, özgürlüğünü ve onurunu korumak uğruna verdiğiniz büyük mücadelenin önünde saygıyla eğiliyor, sizleri rahmet, minnet ve sonsuz şükranla anıyorum.

Sizler, Kıbrıs Türk halkının başı dik ve güven içinde yaşayabilmesi için canınızı feda ettiniz. Kıbrıs Türk halkı, sizlerin ve kahraman gazilerimizin fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmayacaktır. Bizlere düşen en büyük görev, emanetinizi aynı kararlılıkla korumak ve çocuklarımıza barışın, adaletin ve güvenin hakim olduğu bir gelecek bırakmaktır.

Mücadelemiz, bu topraklarda bir daha acıların yaşanmaması, hiçbir çocuğun geleceğinden mahrum kalmaması ve halkımızın onuruyla yaşamaya devam etmesi içindir.

Manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyor, sizleri rahmet, minnet ve sonsuz şükranla anıyorum. Ruhunuz şad olsun.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.