Gardiyanoğlu, Ankara temaslarını değerlendirdi: Birçok konuda iş birliği kararı aldık

Gardiyanoğlu, Ankara temaslarını değerlendirdi: Birçok konuda iş birliği kararı aldık

ABONE OL
Ekim 11, 2023 16:05
Gardiyanoğlu, Ankara temaslarını değerlendirdi: Birçok konuda iş birliği kararı aldık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Ankara’daki temaslarında birçok konuda iş birliği kararı aldıklarını kaydederek, “Anavatan, her zaman, her koşulda yanımızda. Ankara’ya umutlu geldim, gururla döneceğim” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile verimli, sonuç alıcı görüşmeler yaptığını söyledi. Gardiyanoğlu, çalışma yaşamı ve sosyal hizmetler konusunda somut adımları birlikte atacak olmanın heyecanı içinde olduğunu belirtti. Bu adımları milat diye nitelendiren Gardiyanoğlu, Işıkhan ile Göktaş’ın projelerine destek verdiğini vurguladı.

Ülkeye laboratuvarlar kurulmasıyla ilgili de  destek aldıklarını söyleyen Gardiyanoğlu, “Şunu bir kez daha gördük ki biz proje ürettikçe, fikirlerimizi geliştirdikçe, Anavatan Türkiye, KKTC’nin ve soydaşlarının her zaman yanında olmaya devam edecek” dedi.

Görüşmelerinde 3’üncü dünya ülkelerinden KKTC’ye gelecek bazı çalışanlar için kriterler ve standartlar uygulanması konusunda hem fikir olduklarını kaydeden Gardiyanoğlu, Sosyal Sigortalar ile ilgili de geçmişte imzalanan protokollerde karşılaşılan emeklilik ve primlerle ilgili eksikliklerin de giderildiğini, gerekli talimatların bürokratlara verildiğini, teknik görüşmelerin de artacağını söyledi.

İşgücü planlama ve kurumsal yapılanmayla ilgili konularda da tam destek aldıklarını ifade eden Gardiyanoğlu, eğitim, yazılım, ekipman ile ilgili gerekli teknik desteğin de sağlanacağını vurguladı.

-“Sosyal hizmetler benim en büyük hassasiyetlerimden birisi”

 “Sosyal hizmetler benim en büyük hassasiyetlerimden birisi” diyen Gardiyanoğlu, huzurevlerinin, özel eğitim merkezlerinin, rehabilitasyon merkezlerinin, yaşlı bakım evlerinin, çocuk yuvalarının bakımı, yapımı, teknik donanımı ve insani alt yapısı ile ilgili fikir birliğine vardıklarını söyledi.

Gardiyanoğlu, “Mali İşbirliği protokolünde eksik kalan konuları da tamamlayacağız. Bizi yepyeni bir sosyal hizmetler bacağı bekliyor” dedi.

Demirhan’daki Engelsiz Yaşam Evi’nin bitirilmesinin de kendisi için çok önemli olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne yoğun çabası için teşekkür ederek,  “ 30 Aralık gecesi orada ışıkları hep birlikte yakacağız” açıklamasında bulundu.

-“Umutlu geldim, mutlu dönüyorum”

Yenierenköy’e rehabilitasyon merkezi, Kalkanlı Yaşam Evi’ne teknik destek konusunda da bakanlardan destek aldıklarını belirten Gardiyanoğlu, “Ankara’ya çok umutlu geldim, çok mutlu döneceğim” dedi.

Çalışma Bakanı Gardiyanoğlu’nun yarın akşam ülkeye dönmesi bekleniyor.

 




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.